4 entry daha
  • bi 10 yıl önce falan gercekleşmesi daha mümkün ve yaygın olan olaydır. şimdi şöyle ki o devirin teknolojisi, günümüzdeki gibi kolaylıklar sağlamıyordu. bugün kameralı görüşmeler rahatlıkla yapılmakta, her gün çektirilen binlerce fotoğraf çeşitli sosyal ağlara yüklenmekte ve hatta akıllı telefonlarla karşılıklı alışverişi yapılabilmekte.
    oysa o zaman böyle miydi? ne kameralı telefon vardı doğru düzgün ne de webcam durumları. hatta biraz daha eskisinde icq, en yaygın chat uygulamalarının başında gelir, insanlar sohbet kanallarında fink atardı. o sıralar sosyal olmayan pek çok insanda bu kanallarda muhabbet kurup muhabbetinden etkilendiği ama yüzünü hiç bir zaman görmeyeceği insanlara kolaylıkla aşık olabiliyordu. bir çeşit duygusal boşluk durumu işte.
    sonra ne mi oldu? önce 5binlik sms paketleriyle geldiler. çeşitli kampanyalarla telefon modellerimizi yükseltmemizi salık verdiler. kıyı kıyı bugünlere yol aldık. teknolojinin nimetleri artınca haliyle -bol olanın kıymeti bilinmez-den de yola çıkarak o duygulardan eser kalmadı.
560 entry daha
hesabın var mı? giriş yap