396 entry daha
  • amazon'dan, fransa'dan, almanya'dan hatta iskoçya'nın bilmemneresindeki sahaftan bile kitap sipariş etmişliğim var ama bunun kadar ciddiyetsizini görmedim.

    kitap siparişi o kadar da zor değildir. bir-iki form doldurursunuz. eksik bilgi varsa sistem zaten uyarır. siparişinizde sorun yoksa bir email atıp "siparişinizi aldık. göndereceğiz" mealinde bir şeyler yazarlar. bu her yerde böyledir çünkü zaten bu en temel hukuki gerektir (bkz: icap)(bkz: kabul)(bkz: mesafeli sözleşmeler)

    dünyadan bihaber bu sitede ise formları sorunsuzca doldurduğumu sanıyorum. ardından "siparişinizi aldık, bilmemnereden takip edebilirsiniz" diye email de geliyor. meğer 24 saat sonra "kimlik bilginiz doğrulanmadığı için siparişiniz iptal edilmiştir" diye email atıp kurulu sözleşmeden tek taraflı dönebiliyormuş bu arkadaşlar...

    iyi. tamam. email attım. biraz (hak ettikleri kadar) sertçe de olsa email atıp "nedir eksik? neyi yazacaktım da yazmadım? siz neyi kontrol ettiniz de doğrulayamadınız?" diye sordum.

    sanırım firmada email'lere albert einstein bakıyor. zira "kimlik bilgilerinizi doğrulayamadığımız için iptal edildi" diye dahiyane bir cevap geldi. tekrar email atıp, nereyi dolduracaktık, eksik-gedik nedir diye sordum. bu sefer (belki de firmanın çaycısına falan denk geldiyse artık) "vergi no/tc kimlik no" kısmını doldurmam gerektiği yönünde cevap geldi. abat olduk mu? dur daha...

    formdaki hanede sadece "vergi no" yazıyor ve formda o hane zorunlu tutulmuyor. o yüzden boş geçmiştim. salt "vergi no" yazan ama firmanın kendi için "tc kimlik no" hanesi olarak kabul ettiği haneye alıcı tc kimlik no'sunu da yazdım ve gönderdim. siparişi tekrarladım. o otomatik "siparişi aldık. falanca yerden takip edebilirsiniz" mesajı tekrar geldi.

    bugün kontrol ettiğimde ise yine beklediğim sonuçla karşılaştım. siparişimi tekrar iptal etmişlerdi. hayır, formlarda boş yer kalmadı, burcumu sorsa, "hayatınızda biri var mı" diye sorsa onu bile yazacağım ama sanırım esas amaçları sipariş alıp ertesi gün iptal etmek.

    şunu da belirteyim; bu benim kitapyurdu.com'u ilk kullanışım değil. daha önce çok sipariş verdim. hiçbirimde de kimliğimi doğrulamak konusunda sıkıntı çekmediler. çünkü onların ödemesini ya havale ile ya da kredi kartı ile peşin yapmıştım. ama bu sefer kapıdan ödemeli bir sipariş verdiğim için tüm bunların başıma geldiğinden şüpheleniyorum.

    elemanlar "şimdi kitabı oraya götürürsek de parayı alamazsak zarar ederiz, siktir et iptal edelim gitsin" demişler mi bilmiyorum ama eğer "kapıdan teslim" usulünün riskine giremeyeceklerse o seçeneği koymamaları lazım. kapıdan teslim usulünü kafalarına göre işleteceklerse müşterilerinin şikayetlerini her platformda dile getirmesine hazır olmaları lazım.

    velhasılkelam, buradan kitap sipariş etmeyin demiyorum, peşin ödeyeceksiniz yine edin ama sakın gerçek anlamda bir "kapıdan teslim" hizmetleri var, bu konuda profesyonel bir ciddiyetleri var sanmayın çünkü kesinlikle yok. aradığım kitap zor bulunan bir eser (gölpınarlı'nın hayyam dörtlükleri çevirileri) olmasa bu kadar uğraşmazdım ama bu vesileyle bu firmayı da yakinen tanımış olduk.

    ertesi gün gelen edit: son gelen email'de de " isim-soyisim, tc kimlik numarası ve doğum tarihi" bilgilerini doğru ve eksiksiz girmem gerektiğini söylüyor, ki hepsini doğru ve eksiksiz girmiştim. ayrıca ismin ve soyadın büyük harfle (yani sadece baş harflerin değil tamamının büyük harfle) yazılması gerekiyormuş!

    ne öyle bir teamül var, ne formda öyle bir uyarı var ne formu öyle doldurunca bir uyarı geliyor ne de şimdiye kadar normal doldurduğum (ismin ve soyadın baş harfini büyük, gerisini küçük girdiğim) siparişlerde sorun çıkmıştı.

    dediğim gibi kapıda ödemeli olunca siparişi teslim etmemek için yan yattı, çamura battı... dertleri başka bir şey olamaz.

    nihai edit: bu anlattıklarımdan sonra bir email daha attılar ve "formda tc kimlik numaranız yazmadığı için siparişiniz iptal edilmiştir" dediler. cevabım epey ağır olsa da söz konusu siparişte tc kimlik numaramın yazılı olduğunu muhatabımın dahi anlayabileceği şekilde anlattım.

    fatality edit: torpille (yayıncılık aleminin muhtarı*nın torpili ile) meselenin esasını kitapyurdu.com'un esas yetkilisinden (sahibi ya da öyle bir şey) öğrendim. meğer kapıdan ödemeli siparişlerde telefon numarasını arayıp kontrol ediyorlarmış. cevap vermezse, başkası çıkarsa iptal ediyorlarmış. bende de öyle olmuş. bir aydır benden titizlikle gizledikleri bilgi buymuş. neden email atıp sorduğumda "cebinize ulaşamadık" demediler bilmiyorum ama en azından gerçek bir sebep varmış. aradığım kitabı başka yerden sipariş edeli 3-4 gün oldu zaten ama bu arkadaşlar aleyhine gönüllü internet propagandası yapmama gerek kalmamış oldu.
1262 entry daha
hesabın var mı? giriş yap