1 entry daha
  • biraz önce ilk kez bitirdiğim, the elder scrolls serisinin başlangıç oyunu. 94 yılında yapıldığını göz önüne aldığımızda gayet güzel bir fps/rpg. o yıllarda çıkmış bir oyuna göre hikayesi, grafikleri, sesleri ve oynanabilirliği de gayet yeterli. pc mı vardı hem, tetris oynardık o zamanlar... neyse, rpg oyunlarını seven biri olarak elder scrolls serisine hiç bulaşmamıştım. herkes morrowind’dan başla diyordu ama huyumdur bir serinin ilk oyunu nes ortamında da olsa ilk onu oynarım. iyi ki huyumdan vazgeçmeyip seriye de bu oyunla başlamışım, gayet keyifliydi bitirmesi.

    bu oyunla ilgili uzun zaman sonra aklımda kalacak iki şey var sanırım. biri vendorlarla yaptığım sıkı pazarlıklar. bildiğin türk işi. adam heal potunun teki 50 gold diyor. tamam 100 tane istiyorum diyorum, çıkarıp 3000 gold veriyorum. adam hacı tamam pazarlık yapıcan belli ama bari doğru dürüst bir şey ver diyor. 3500 diyorsun, ı ım en ucuz 4500 olur diyor. böyle böyle devam edip 5000 gold bayılacağınıza 4000 ile falan kapatabiliyorsunuz. böyle anlattığıma bakmayın çok gırgır cümleler söylüyor npcler. aynı şekilde satmak istediğiniz, kullanmadığınız zırhları falan da verdiği paradan fazlasına satabiliyorsunuz ihtiyacım var diyerek.

    ikincisi daha iki-üç levelken falan şehrin birinin kralından görev almaya kılıcımı sallaya sallaya giderken yanlışlıkla önüme gelen iki sivil vatandaşı doğrayıp, akabinde 4-5 zırhlı askerin üzerime çullanıp oracıkta hakkın rahmetine kavuşturmasıydı beni. bunu hatırlamasam da olurmuş gerçi... sonuçta retro oyunları, özellikle rpg sevenlerin oynaması gereken bir oyun. dosbox yardımıyla her işletim sisteminde çalışıyor. bu oyundan sonra benim gibi hevesle sırada daggerfall var diyeceksiniz muhtemelen.

    ***

    100 üzerinden değerlendirirsek;

    grafik/ambiyans: 73 *
    ses/müzik: 72
    konu/hikaye: 78
    kontrol/oynanabilirlik: 81
    eğlence: 82

    sana ortalama puanım kanka: 77.2
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap