• 6 senedir kullandığım ama şu son 3-4 ayda pek de fazla bakmadığım bir sitedir facebook. artık sıradan geliyor. çünkü açtığım zaman nasıl fotoğraflarla karşılaşacağım belli. fotoğraflar hep güleryüzlü, mutlu gibi görünen insanların fotoğrafları. evlenen bir çift, çocuğunu bulunduğu yerin dandik avmsine götüren bir anne ya da baba, yıl içinde aralıksız çalışıp yazın maksimum 15 günlük tatilinde sıradışı bir şey yapmış gibi gözüken birileri (jetski olur, yamaç paraşütü olur, kimi zaman sualtı), eve çağırdığı misafirlerine yaptığı poğça böreğin resmini paylaşan ev kadınları, gece klübü, bar vb. yerde elinde kokteyl bulunan gençler, herkesin mutluluğun zirvesinde gibi olduğu doğum günlerine ait fotoğraflar... konuyla ilgisiz ama şunlardan da bayaa bi var: yeni doğmuş bebek ve embriyolara ait fotoğraflar, araba-güneş gözlüğü-haberim yokmuş gibi çek üçlemeleri, paylaşanı a görüşünden olup b görüşüne ait siyasi liderin ''sonunuz geldi, devleti sattınız, hesap vereceksiniz rerörö '' yazılı video ve fotoğrafları, atatürk, mevlana, peygambere... ait olan veya olduğu düşünülen sözlerin, düşüncelerin yer aldığı paylaşımlar... genel itibariyle bunlar. herbirisinden en az 5000 paylaşım görmemden midir, hepsi ama hepsi artık ben için oldukça sıradan.
    yalnız demek istediğim aslında şudur ki; fotoğraflarda herkes ama herkes mutlu. ama reel hayat öyle mi. dertsiz insan bulmak imkansız evet, bunu herkes kabul eder zaten. ama hakkaten şu ülkede mutlu insan yok adamım. birebir facebooktaki fotoğrafta mutlu gözüken insanı gerçek hayattaki yaşantısıyla karşılaştırmadım. yani adam facebookta hep gülüyor ve onunla konuştum da aslında mutlu değil diye konfirme etmedim tek tek. geniş açıdan bakıyorum. facebooktaki herkes mutlu. yeryüzündeki herkes mutsuz. evliyse mutsuz. bekarsa mutsuz. öğrenciyse mutsuz. iş sahibiyse mutsuz. yakınları sağ ise bu kişiler onu mutsuz ediyor. ölülerse toptan mutsuzluk sebebi. hastaysa mutsuz. sağlıklıysa da mutsuz olmak için bir sebep illaki vardır. zenginse mutsuz, fakirse ekstrem mutsuz(en sık rastlanan mutsuzluk faktörü). ateistse ölümden ötürü mutsuz olabilir, mütedeyyin ise alem-i islamın pejmurde hali için mutsuz. yalnızsa mutsuz. kalabalığın içinde yalnız olmak daha da mutsuzca. binlerce mutsuzluk nedeni ve sonuç tüm yeryüzü mutsuz.
    iş hayatı dışında evdeki zamanın hatırı sayılır kısmını bilgisayar karşısında geçiren ben, sen ve o şöyle düşünmüyor muyuz? ''ben burada odamda ne kadar yalnızım ve mutsuzum ama şu fotoğraftaki kişi kimbilir ne kadar eğleniyordu o fotoğrafı çektirirken'' ama şuna o kadar eminim ki o kişi de gerçek hayatta mutsuz. ben az önce kendimde bu farkındalığı yarattım. kimbilir bunu okuyan sen belki de çok önceleri bunun farkına varmıştın.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap