5 entry daha
  • herhangi bir sayfasını açıp arada bakılması gereken bir kitap.

    "... belleksiz dünya, şimdinin dünyası. geçmiş sadece kitaplarda, belgelerde. her insan kendini tanıyabilmek için yanında yaşam öyküsünü içeren kendi hayat defterini taşıyor. her gün okumak suretiyle ailesini, üst tabakadan mı yoksa alt tabakadan mı geldiğini, okulda başarılı olup olmadığını, hayatında herhangi bir şey başarıp başarmadığını yeniden öğreniyor. hayat defterinden yoksun insan bir fotoğraf karesi; iki boyutlu bir imge, bir hayalet. ... zamanla her hayat defteri, baştan sona tek seferde okunamayacak denli kalınlaşıyor. o zaman seçimler devreye giriyor. mesela yaşlılar gençliklerini veya son dönemlerini okumayı seçebiliyor.
    kimileriyse okumayı hepten bırakıyor. geçmişi terk ediyorlar. dün zengin olup olmadıklarının, eğitimli olup olmadıklarının, mağrur olup olmadıklarının saçlarını okşayan meltemden daha önemli olmadığına karar veriyorlar.
    bu tür insanlar doğrudan karşısındakinin gözüne bakıyor ve elini hararetle sıkıyor. böyleleri gençliklerindeki tempoyla yürüyor. belleksiz bir dünyada yaşamayı öğrenenler bunlar işte."
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap