1 entry daha
  • çocuklukta yaşanan travmaların bir ömür boyu insan sağduyusunu bağlaması gibi, ben de bu ve benzeri söz dizilerini gördüğümde, 89 seçimleri sonrası, yaşadığım istanbul'un halleri gelir hayalime ve ürküntü çöker üzerime. aslında pek tabii gerçekleşmiş olabilecek birşeyleri ifade ediyor da olabilir bu başlık. örneğin, demirel'in oy deposu olan yenişehir'in çehresinin değiştiği dönem, her nasılsa seçilmiş bir sol belediyenin hükmettiği döneme denk gelmiştir.

    edit: "şehrin çehresini değiştirdi de n'oldu sonrasında?" sorusunu, yanıtını bilerek soranlara yanıt ve diğerlerine bilgilendirmedir:

    ilk seçimde kaybetti! ilçeyi köhne taşra kasabası görünümünden, gelişime açık bir batı türkiyesi kasabasına dönüştürdüğünü düşündüğünden olsa gerek, şok oldu adam kaybedince. kazananlarsa arsızlıkta tavan yapıp, sonuçların belli olmasıyla belediye binasının ikinci katındaki balkona bir beyaz beygir çıkarıp şov yaptılar güya! fakat adam ahdetti, yeniden seçildi. ikinci döneminde ise faydalı bir iş yaparken gören olmadı; hatta partisinden de atıldı!

    bir de, o başarılı dönemdeki kaymakamın rolünü de anmamak büyük eksiklik olur. vali yazıcıoğlu'nun ekibinden biriydi ve çok katkısı olmuştu ilçeye. sonra ona ne oldu derseniz: sürüldü! kimi yaptıkları dokundu kimi güç odaklarına zahir.
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap