3 entry daha
  • dışarıdan aldığım yeşillik tohumlarını gelişigüzel bir şekilde sıradan bir toprağa ekip tamamen başarısız olunca hırs yaptım. yani teorik olarak bir insanın soğanı toprağa ekip yeşil soğan elde etmekten daha başarılı olabilmesi gerekiyor, yüzbinlerce yıldır bu işin içindeyiz sonuçta. ben ise salkım salkım çiçekleri açmış bitkileri bile 2 günde öldürebiliyorum. dediğim gibi, hırs yaptım.
    baktım işe düzgün yaklaşmak gerekiyor, araştırdım internette, zengarden'ı buldum. mini seraları varmış, atladım hemen. ziraat mühendisi gibi tane tane ekicem tohumları, fidelendirip saksıya öyle alıcam. mini seralar da ucuz zaten, yanında da bir paket çimlendirme torfu aldım. 2 gün içerisinde düzgünce paketlenmiş falan olarak geldi, yanında da tohum hediyesi koymuşlar sağ olsunlar.

    sonra fark ettim ki hiçbir şeyin ekme mevsiminde değilmişiz. anca kekik uygunmuş. dedim boşver, her pakette 50-100 tane tohum var zaten, çıkmazsa çıkmasın, ekeyim birkaçını ben, kalanını baharda ekerim. daha 10 gün olmadı, kekikler çimlendi bile. bahçe ziraatinin kraliçesi olma yolunda ilk adımımı attım.

    konu zengarden'dan uzaklaştı biraz. neyse, kendilerinden güzel fiyata güzel şeyler alabiliyorsunuz, pek de hızlı şekilde geliyor. eyyorlamam bu kadar.
26 entry daha
hesabın var mı? giriş yap