4 entry daha
  • sadullah ergin'in talip olduğu koltuğun bulunduğu belediyedir. ancak o koltuk sadece bir belediye başkanlığı koltuğu değildir benim gözümde, o koltuk 2014 yılında yapılacak olan genel seçimlerin portatifi durumundadır.

    neden mi? buyurunuz efendim;

    sadullah ergin'den başlayalım; kendisi fazilet partisi kökenli bir siyasetçi, ilk siyasi rolü antakya belediye başkanlığına fazilet partisinden aday olarak almıştı. kazanamamış iris şentürk'e kaybetmiş ve arkasından ilçe başkanlığına devam etmişti, ardından kurulan akp ile birlikte doğru saflara geçti, önce gurup başkan vekili arkasından da bakan olarak görev aldı. adalet bakanlığı döneminde köklü değişiklikler (olumlu veya olumsuz demiyorum bana göre çoğu olumsuzdu) yaptı. memleketi hatay'da mal varlığının arttığına dair dedikodular aldı başını yürüdü, ali dibo olayları üzeri kapatılsa da hatay yerelinde oldukça dillenmiş durumda, ayrıca suriyeli mültecilerin can sıkan tavırları, reyhanlı patlaması, sınır güvenliğinin tamamen kontrolden çıkması da hatay halkının önemli hükümet kaynaklı sıkıntıları, son olarak gezi olaylarında yitirilen 3 genç ise sinir uçlarını iyice kımıldatmış durumda. aslında sadullah ergin bir bakıma tayyip erdoğa'ın istanbul için yaptıklarına benzerlerini hatay için düşündü bakanlığı süresince. kendisi başbakan nasıl sitanbul belediye başkanı gibi davranıyorsa öyle davranmaya çalıştı, ancak gücü ve enerjisi bir kişiyi gölgede bırakmaya yetmedi, lütfü savaş

    lütfü savaş mehmet yeloğlu döneminden sonra oturduğu antakya belediye başkanlığı koltuğunda ilk yılında oldukça bocaladı, daha sonra gerek akademisyen kişiliği gerekse yıllardır hizmet görmeyen bir yer olan antakya'ya yaptıkları ile halkın sempatisini kısmen de olsa kazanmayı başardı, her şey eskisi gibi olsa yani hatay büyük şehir olmasa ve sadullah ergin belediye başkanlığına aday olmasaydı muhtemelen akp'nin hiç düşünmeden aday göstereceği isimdi, ancak sadullah ergin koltuğa çoktan alışmıştı. işte bu yüzden büyük şehir belediye başkanlığı kendisine oldukça cazip gelmeye başlamıştı.

    hatayda son dönemde yaşanan siyasal ve sosyolojik olaylar sadullah ergin'in karizmasını fena halde göçertti, ancak bir bakan özellikle de adalet bakanı ısrarcı olunca tayyip erdoğan gönlü lütfü savaştan yana olmasına rağmen adaylığa kendisini açıklamak zorunda kaldı. bu süreçte sadullah ergin en güçlü rakip olarak gördüğü lütfü savaş'ı akp'den adaylık başvurusu için zorladı, anca savaş mhp ile çoktan dirsek temasına geçmişti, kanuni olarak bir zorunluluğu var mı bilemiyorum ama savaş'ın etik oalrak bir partiden aday olup başka bir partiden gene aday olması sıkıntı yaratacağından "ben halihazırda zaten başkanım, benden memnunsanız siz aday gösterin" diyerek başvuru yapmayı reddettiği ve mhp ile adaylık konusunda neredeyse anlaşmaya vardığı biliniyor.

    peki bu seçimlerde akp yerine adayı başarılı sayılan bir belediye başkanı olursa neyi nasıl etkiler şimdi ona bakalım.

    son dönemde siyasi olaylar, suriye meselesi, reyhanlı patlaması ve gezi yitilenleri akp'nin sempatisini oldukça çizdi hatayda, eğer hükümetin aktif ve güçlü bakanlarından birisi aday olur ve halihazırdaki belediye başkanına seçimi kaybederse hatay mikro ölçekte türkiye' ye örnek gösterilecektir. bence sadullahe rgin'in aday olup kazanamaması öncelikle hatay sonralıkla da türkiye açısından hayırlıdır. akp ise zaten kazanabileceği bir koltuğu sırf siyasi hırs uğruna koltuk sevdasına düşen birisi yüzünden kaybederse mini bir referandumla gezi, suriye ve reyhanlı olaylarının sorumluluğundan sınıfta kalmış sayılabilir. ama akp lütfü svşı aday gösterseydi, mhp kemik oyları mhp'ye gider, kararsız sağ seçmen akp'yeoy verir sol seçmen de chp adayını desteklerdi. chp adayı sevilen bir doktor olmasına rağmen "memurdan başkan olmaz" mantığı ve hatayın son dönemdeki muhafazakar yapısı nedeniyle çok şanslı görülmüyor.

    bu arada bir de suriyeli mültecilerin seçime girme durumu söz konusu, o durumda mhp güçlü bir adayla çıkarsa sandıkları suriyelilere karşı gerekirse kavga ve gürültü ile korumaya gideceği konusunda haberler alıyorum.

    topalayacak olursak bugün sadullah ergin'in aday gösterilmesi durumunda hatay büyük şehir belediye başkanlığı koltuğu tayyip erdoğan'ın oylanacağı genel seçimlerin mini bir provası ile sahibini bulacaktır.

    her şey hatay ve hataylının gönlünce olsun.
30 entry daha
hesabın var mı? giriş yap