31 entry daha
  • 24 senedir uğraştığım güzellik.

    ilk plağı dedem dinletmişti bana 1970'lerin sonlarında. babamın gaziantep'te bulunduğu dönemde kaçakcılar pasajından alıp dedeme hediye ettiği sanyo pikaptan.

    ali kocatepe, asu maralman, barış manço, yeşim, yeliz, salim dündar, ersan erdura, sibel egemen, füsun önal, seyyal taner, zeki müren, banu, erkin koray ve daha çok sayısız şarkıcının 45'lik ve longplay'leri ile tanıştım aynı dönemde.

    nasıl da güzeldi çocukluk yılları, önünde gerçek güçlü erkek olan baba simgesinin yanında bir de dede figürü vardı. yaşanmış onca yıla rağmen dinç, şefkatli ve sevgi dolu bir dede. ssk da çalışılan yılların getirdiği tahribata rağmen, teknesi ile senelerce balığa çıkmanın verdiği bir dinçlik işte.

    bana aşıladığı en güzel şey müzik ve plak sevgisiydi. unutamıyorum samsun'daki o evi, 45 lik plakları, elletmezdi bana pikabını. iğnesini kırarsın oğlum derdi. dokunamamanın verdiği hüzün plaktan müzik dinlemenin verdiği keyfle buluşurdu.

    onun sayesinde plaklara ilgi duydum, belki de babam da onun sayesinde buna ilgi duydu. plak gerçeği hiç eksik olmadı yaşamımızdan, hem dedemlerde hem de babamla yaşadığım evde.

    güzeldir plaklar, kolay elde edilemezler, kendine has kokular, ruhları vardır. mp3, cd ya da kaset gibi kolay elde edemezsin. kapakları ve bazılarının iç kısmında bulunan sayfalar sanat eseri gibidir.

    uğraş verirsin onları bulmak için. her istediğini anında bulamazsın. bulunca da içinde ona sahip olmanın saadeti olur.senelerce topkapı bit pazarını, akmar çevresini, kadıköy bit pazarının arşınladım aradıklarımı bulmak için, sonunda da benden sonrakilere bırakabileceğim 1000'e yakın değerli plağım oldu.

    farklı bir ilişkidir işte, bir bağımlılık gibi, kolayca söküp atamazsın yaşamından.

    zevk verir insana o çıtırtılar eşliğinde müziği kana kana dinlemek.

    ama en çok haz verdi biliyor musunuz?

    o 35 sene önce plakları dinlediğim, her noktası kafamda yer etmiş, bana bu sevgiyi aşılayan dedemin pikabının aynısını yıllarca arayıştan sonra bulup satın almam..

    plaklarım artık daha mutlu.
155 entry daha
hesabın var mı? giriş yap