7 entry daha
  • hollywood'da oynayan bir amerikalı olsaydı hiç abartmadan en az üç dört oscar alırdı. izleyenler bilir, la strada ve le notti di cabiria'daki oyunculukları benzersizdir. sandra bullock, halle berry, jennifer lawrance gibi hülya koçyiğit'ten hallice oyuncular bile oscar aldı. aslında susuz yaz'daki koçyiğitin oyunculuğu bu üçüne beş basar. hatta lütfü akad'ın gelin-düğün-diyet üçlemesindeki oyunculukları göz önünde bulundurulduğunda koçyiğit, bunlardan daha iyi bir oyuncudur bile diyebiliriz. ama bu rol özürlüler dahi oscar alırken, masina'yı bugün pek kimse hatırlamaz bile. baksana kutsal bilgi kaynağı sloganlı sözlükte bile hakkında sadece yedi entry var.

    buradan oscarı önemsediğim sonucu çıkarılmasın sakın. ama bu kültür pazarlamadır. bu, bildiğin yeni nesil emperyalizm, kültür emperyalizmi. bilgi çağının sömürü yöntemi, popcorn çağı tüketimi.

    o kadar yazmama rağmen kadının oyunculuğuna girmedim. ki bence zaten tarifsizdir. en azından bu iki filmi izleyenler biliyor durumu, izlemeyenler de filmler bittiğinde anlayacaklardır gece gece neden bu kadar asabileştiğimi.

    edit : illa tanım gerekiyorsa, özellikle la strada ve le notti di cabiria filmlerinde sinema tarihinde tüm zamanların en iyi birkaç performanslarından ikisini gerçekleştiren oyuncu, federico fellini'nin ebedi aşkı.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap