3 entry daha
  • steam versiyonununu oynadığım ve henüz tam olarak bitmemiş olmasından ötürü hatırı sayılır derecede bug içeren oyundur. ha tüm buglara rağmen oynatıyor mu kendini? hem de nasıl. çok sayıda item var fakat henüz hepsi craft edilmeye veya kullanılmaya uygun değil (su ısıtıcısı gibi). oyunda susuyor, acıkıyor ve uykuya ihtiyaç duyuyorsunuz. çok yorgun değilseniz 6 7 saatlik bir uyku yetebilirken çok yorgunsanız uyku süreniz 12 saate kadar çıkabiliyor. mevsim kavramı da oyuna çok iyi yansıtılmış. oyun ağustos sonunda başladığında bir bluzla rahat rahat takılınabilirken eylül ayının sonuna doğru kazak giymeniz gerekiyor.

    safehouse oluşturmak, eve yığınak yapmak, ufak ufak tarıma başlarken bir yandan da zombilerle boğuşmak benim gibi post-apokaliptik tür hastalarına çok çekici gelse de uzun süre hayatta kalabilmek için ince eleyip sık dokumanız gerekiyor. zira oyunda zombi ısırığından ya da basit bir sıyrıktan zombi virüsü kapıtığınızda kurtulma şansınız yok. er ya da geç ölüyorsunuz. zombi virüsünden başka iki tür hastalık var. birincisi psikolojik, antidepresanlarla ve evde dergi gazete okuyarak atlatılabiliyor. ikincisi ise bozuk yiyecek yemekten ötürü zehirlenmek ya da yağmurda sırılsıklam olduktan sonra yakalandığınız grip. bu hastalıklar da evden çıkmayarak ve iyi beslenerek atlatılabiliyor. tabi bu esnada ağrı kesici, vitamin ve beta blokör içmeyi ihmal etmemek gerek.

    oyunda yağmalamak için girdiğiniz ev yahut dükkanlardaki alarmlar da çevredeki zombileri üzerinize çektiği için tehlike arz ediyor. ateşli silah kullanmayı son çare olarak düşünmelisiniz zira yine ses yüzünden aniden peşinizde 20 30 kadar zombi bulabilirsiniz.

    oyun tam olarak bitince şehirde başka survivorlar da olacağını tahmin ediyorum çünkü istatistik bölümüne baktığınızda öldürdüğünüz zombi sayısıyla birlikte öldürdüğünüz insan sayısı da gözüküyor. fakat son çıkan 2.9.9.17 versiyonunda (türkçe dil desteği var) gece zaman zaman dışarıdan silah sesleri gelse de şehirde zombilerle yalnızsınız.

    çiftçilik, marangozluk ve aşçılık gibi meziyetlerinizi de kitap okuyarak geliştirebiliyorsunuz. ilk bir hafta girdiğiniz evlerin buzdolaplarındaki yiyeceklerle idare edebiliyorken bir hafta sonunda tüm taze yiyecekler çürümüş oluyor. sonra başlıyorsunuz konserve çorba, ton balığı, cips gibi bozulmayan yiyecekleri toplamaya. illa sıcak sulu yemek yiyeceğim diyorsanız arka bahçenize ektiğiniz sebzeyi toplayıp çorba yapabilirsiniz. bir diğer problem ise içme suyu. şebeke suyu eninde sonunda bitiyor ve yağmur suyunu depo etmek için varil yapmanız gerekiyor.

    crawler diye tabir ettiğimiz zombiler yerde ölü gibi yatarken birden üzerinize atılıp sizden bir ısırık alabilir, bastığınız yere dikkat edin. beyzbol sopası en etkili silah. onu bulamadıysanız tava ile takılın bir müddet. ateşli silahları ikincil donanım olarak bulundurun, zombi güruhu tarafından köşeye sıkıştırılırsanız hayatınızı kurtarabilirler.

    oyunu hatırı sayılır bir süredir oynamama rağmen en fazla 1 ay 10 gün hayatta kalabildim. son olarak söyleyeceğim şudur ki bu oyun tam olarak bitince dehşet bir şey olacak. bekleyip görelim.
57 entry daha
hesabın var mı? giriş yap