• 1921 yılında kurulmuş bir isviçre firması. ilaç üretiminden gelmişlerdir. bugün kozmetik satışları ilacı geçmiştir ve firmanın itici gücünü oluşturmaktadır. ürünlerinde kullandıkları tüm hammaddeler organik veya doğaldır. organik olmayan hammaddeler vahşi doğada bulunup organik olarak üretilemedikleri için doğaldır. tüm kokuları doğal yağlardan elde edilmektedir. almanya ve fransa'da organik üretim yaptıkları tarlaları vardır. ayrıca türkiye'de bir çok çiftçi ile kontrat yapıp ısparta'da gül, kapadokya'da nar üretimi yaptırmaktadırlar. tüm bu üretimlerin organik üretim sertifikaları ve biyokimlikleri bulunmaktadır. yıllık sürdürülebilir kalkınma raporu yayınlayan firmalardan birisidir.

    ürünleri standart kozmetik ürünlerinden en az 4-5 kat daha pahalıdır. bu yüzden en büyük pazarları olan almanya'da bile gıda marketlerinde satılmaz. eczane, drugstore ( gratis gibi) ve çok katlı mağazalarda ( boyner gibi) satılmaktadır. henüz türkiye'de yoktur, belli ürünlerini getirip on-line satan bazı girişimciler mevcuttur.

    ürünlerinde kullandıkları başlıca bitkiler, aynısefa çiçeği ( calendula ), yalancı iğde ( sea backtorn ), huş ( birch), turunçgiller ( citrus) süsen (iris), l ( wildrose), nar ( pomegranate) öküzotu ( arnica) dır. bu bitkilerden her türlü kozmetik ürününü ( yağ,krem,losyon,şampuan,duş jeli ) yaparlar.
13 entry daha
hesabın var mı? giriş yap