• orjinal adi "alcanzar una estrella" olmakla beraber "dün yildiza ulasmak'i seyrettin mi" filan demek çok zor oldugu için "alcanzar" namiyla anilmaya baslanmis bir meksika dizisiydi alcanzar (alcanzar "ulasmak" anlamina geldigi için manasizdi biraz böyle demek aslinda, ama kim anlardi bunu, ne fark ederdi ki?).
    ilk göz agrim zenginler de aglar'dan sonra en sevdigim soap operaydi, ki soap opera konseptine tam uymuyordu, gençlik dizisi derlerdi.
    baby-face ekolüne, yeri geldiginde burak kut'a gönül vermis, verebilmis genç kizlarin sevgilisi eduardo capetillo ve özellikle dizinin baslarinda çirkin ördek yavrusuyken sonra -ne kadar güzellesebiliyorsa o kadar- güzellesen, ama çok sevimli, ruh güzeli ve benim taptigim sesli insan mariana garza (dizideki adiyla lorena) basroldelerdi bu dizide. sisman ama sempatik aurora, eduardo'nun yine çok sevimli arkadasi amadeus, ki sonra aurora'yla beraber olacaklardir, sorunlu adriana ve sevgilisi, sonra esi olacak pedro (pedro'nun voy a cambiar por ti-senin için degisecegim sarkisini adriana'ya ithaf ettigini hatirlayalim), her daim aci çeker görünümlü menajer joaquin, kavgali oldugu karisi irene, dizinin baslarinda, benim pek seyretmedigim zamanlarinda kötü kadin rolünü basariyla oynamis deborah, mariana garza'nin gerçek hayatta da, dizide de annesi olan, simdi benim dizideki adini degil de gerçek adini hatirladigim ana maria garza, eduardo'nun babasi don pedro (lorena'nin annesiyle yakinlasacaklardir sonra) diziden aklimda kalan diger karakterler..
    silik, bakimsiz, dislanmis; sisman arkadasiyla "bir dünya yarattim yalniz ikimiz için" tribinde, müzik ve eduardo casablanca asigi lorena'nin nasil yavas yavas eduardo'ya, yildiza ulastigi ve nasil kendisinin de çok ünlü ve sevilen bir sarkici oldugu konusu isleniyordu dizimizde.
    meksika'nin türkiye'ye ne kadar benzer bir ülke oldugunu ben bu dizide ögrendim. ve ispanyolca ögrenmeye de sirf bu dizinin müziklerini anlayayim diye basladim. gerçekten içli, hos bir diziydi bu, müziklerinin sahaneligi de cabasi (diziye adini veren ve çok güzel bir piyano girizgahiyla baslayip "alcanzar una estrella, una estrella perdida, confundida en el cielo.." diye giden süper sarki bende mp3 formatinda mevcut, seve seve paylasirim nostalji yasamak isteyen herkesle).
    son bölümlerdeki heyecan unutulmazdi. eduardo bunalim geçiren yildizimiz, ölmüs numarasina yatiyor, artik ünlü bir sarkici olan lorena acilardan acilara giriyor, günde dört posta eduardo'nun mezarina gidip istavroz çikariyordu (buraya en çok "exito y amor" isimli sarki yakisiyordu-ask ve basari, ikisi hiç bir arada olmaz, çok zor bir karisimdir). eduardo ise bir kir evinde sarki besteliyor, baska kizlarin kalplerini çaliyor, ve sanki gizli bir hayraniymis, onu tanimiyormus gibi lorena'yi derinden sarsan mektuplar yaziyordu, tipki kendisi ünlü bir star, lorena ise ezik bir liseliyken lorena'nin ona yaptigi gibi..
    yildiza ulasmak çok tutuldu türkiye'de. sene 1990'di. körfez krizi vardi (ne alaka? bilmiyorum, ama çagrisimi hep böyledir bende). meksika'da ve gittigi diger ülkelerde de çok tutulmus olacak ki alcanzar, derhal ikincisi çekildi. ama güzel degildi "kagit bebekler" isimli bir müzik grubunun basindan geçenleri anlatan bu ikinci dizi, ben sevemedim, bilmem birincinin üstüne ikinciyi seven var midir.. gönül sahile yazdigi eduardo kalp lorena yazisi dalgalar tarafindan silinince aglayan lorena'yi, kendini kayalarin üstüne atip sarki söylemesini görmek istiyordu; uzun esmer saçlarini mütemadiyen o taraftan bu tarafa atan ricky martin'i degil.
    ekleyecegim son ayrinti da dizinin en sonunda senaryosunun, en büyük amaci iyi bir yazar olmak olan aurora'nin ürünü oldugunun ortaya çikmasi, aurora'nin amadeus disinda bir baska mutluluga ermesi, bizim de neseyle dolmamizdi.
    hayatimda ve hafizamda yer etmis, hatta simdi gördügüm kadariyla gereginden de fazla yer etmis bir diziydi yildiza ulasmak. simdi bir yandan yeniden yayinlamalarini isterken, bir yandan da yok, yayinlamasinlar, büyü bozulmasin dedirten bir dizi..
20 entry daha
hesabın var mı? giriş yap