22 entry daha
  • zaman yolculuğunun sadece geleceğe doğru yapılabilir olduğu kanıtlanmıştır. tabi buna zaman yolculuğu denebilirse. canlıların biyolojik saati yerçekimine ve dünyanın dönüşüne endekslidir. bu kavramlarda olabilecek değişiklikler insanın biyolojik saatindede sapmalara sebep olur. bu etkenlerden en büyüğüde hız faktörüdür. daha önce kanıtlanan olgulara bakıldığında ışık hızına ulaşan her nesne enerjiye dönüşür ve enerjiye dönüşen biyolojik formun biyolojik saatide durur. işık hızına çok yakın hızlarda da çook yavaş hareket eder.
    eğer bir insan ışık hızına yakın bir hıza yada kendine ulaşabilirse kişi için zaman durmuş olacaktır. ama yaşayan insanlar için zaman normal devam edeceği için ışık hızına ulaşan kişi
    ne zaman durursa dursun kendi ilk ışık hızına ulaştığı formda olmasına rağmen dünya zamanın ilerlediğini görecek ve bir anlamda zaman yolculuğu yapmış olacaktır (geleceğe doğru).

    bir yerde daha okuduğuma göre bu sapmayı fizikçiler şöyle açıklamış.

    iki aynayı karşılıklı koyup aralarında bir enerji dalgalanması yaratırsanız (bu dediğim aralarında devamlı bir ışın gidip gelme durumu gibi düşünün) bu sonsuza kadar gidecek bir süreçbaşlatır. bu oluşuma ışık saatide denebilir. bu saat dünyada elde edebileceğiniz en doğru saattir ve hiçbirşekilde sapmaz ışının periyotları devamlı sabit olacaktır.

    fakat siz bu iki aynayı aynı anda ışık hızına doğru hızlandırırsanız aynalara dik gidip gelen ışının sapma yaptığını görürsünüz. öyle ki ışık artık dik gidip gelmiyecektir. hızlanan aynalarla beraber ışıkta geride kalıp çapraza doğru sapıcaktır. tam anlamıyla ışık hızına ulaşıldığında ise ışın dik gidip gelmek yerine aynalara paralel bir düzlemde yatay hareket yapacaktır. bu da mükemmel ışık saatinde sapmaya sebep olucaktır.

    bu dediğim olguları bir araya getirip daha kimbilir ne hesaplar yaparak zamanı değil insanı durdurarak geleceğe zaman yolculuğu yapılabildiği tamamen geçerli dünyasal kanunlar kullanılarak kanıtlanmıştır. bu dediğim yöntemlede geçmişe gidilemiyeceği aşikardır. okuduğum kaynakta vurgulanmak istenen asıl noktalardan biri de bu sistemin tamamen gerçekleştirilebilir olduğudur. yani diğer sistemler gibi teorik değildir.

    yazının sonlarına doğru benim de içinde bulunduğum sazan gurupları içinşöyle bir yazı vardı;

    "eğer bir insanının biyolojik saatini normal yollardan sıfırlarsanız bu o adamı durdurduğunuz manasına gelmez, bu onu öldürdüğünüz anlamına gelir. bu noktadan sonra insanı tekrar hayata döndürmek ise şuanki bilim ve teknoloji için mümkün diğildir"

    (bkz: vay be)
    (bkz: valla ben onların yalancısıyım)
    (bkz: helal)
578 entry daha
hesabın var mı? giriş yap