136 entry daha
  • 2001 yılında metallica'dan ayrılmış* mükemmel basçı. metallica öncesinden ve metallica zamanlarından bahsettiği şöyle bir röportajı vardır:

    --- spoiler ---

    jason newsted: ...en çok aldığım para -çok büyük bir konser olduğunu düşünmüştük- beş kişi için 26 dolardı.

    playboy: cliff hayattayken metallica'yı canlı gördün mü?

    j.n.: evet. phoenix'de, wasp'la master of puppets çıkmadan evvel. ön sıra. tam cliff burton'un önü, taparak. ağzımın suyu akarak. deli gibi kafamı sallayarak. 14 dolara tshirt, ki o zaman için dünyadaki tüm para demekti bu. sırf metallica'yı görmeye gitmiştik. metallica bitince biz de çıktık. darmadağın etmişlerdi ve bizde yaptıkları herşeyi tüm kalbimizle bilirdik.

    p.: öldüğünü nasıl duydun?

    j.n.: bir arkadaşım sabah saat 6'da beni uyandırdı ve "gazeteye bakman lazım" dedi. gazeteye düşen gözyaşlarımı ve yazıları ıslatmasını hatırlıyorum. siyah bilekliklerle çıktık sonraki konserlerimize.

    p.: cliff'in öldüğünü duyduktan ne kadar sonra metallica yeni bir basçıya ihtiyaç duyacak diye düşünmeye başladın?

    j.n.: o gün hayal kurdum. sadece "ya olursa? ya olursa? ya olursa?" diye.

    p.: seni san francisco'ya prova için getirdiler. gergin miydin?

    j.n.: o hafta hiç uyumadım. sadece birkaç sefer uzanmış olabilirim. 5 gün boyunca ayaktaydım ve çalabildiğim kadar aralıksız çaldım. parmağımda nasır üstüne nasır oluştu. içerdeki gerginliği hissetmeye başlayınca bir süre için ara verdim. provaya uçak bileti alabilmem için birkaç arkadaşım bir araya gelip 140 dolar topladılar.

    --- spoiler ---

    link
    link
    link
92 entry daha
hesabın var mı? giriş yap