8 entry daha
  • geri kabul anlasmasi "digerlerinin" imzalamaktan cekindigi ama turkiye'nin imzaladigi bir anlasma degildir. schengen bolgesine girmek isteyen her ulke [sadece bununla kisitli degil tabii, baska ulkeler de var] bu anlasmayi imzalamistir, imzalamak zorundadir.

    ote yandan bu anlasma avrupa'nin her kacak gocmeni turkiye'ye itelemesini saglamaz, bu da "avrupa birliginde kokorec yasak" turunden bir sehir efsanesidir, gercegi yansitmaz. geri kabul anlasmasi, turkiye uzerinden birlige girmis olan kacak gocmenlerin geri kabulunu sart kosar.

    eger bir kacak gocmen sana iteleniyorsa zaten senin bastan yaptigin bir hatanin, o kacak gocmenin senin ulkeni kullanarak birlige girmis olmasinin sonucu olarak itelenmektedir. ulkemiz bu kacak gocmenler olmadan, halihazirdaki hukumetin elinde silahla geleni kabul etmesi sonucu zaten suc cennetine donusmustur.

    ha basari midir ? degil tabii ki, imzalamak zorunda oldugun anlasmayi "nihayet" yillar sonra imzaliyor olman niye basari olsun?

    not: anjin san uyardi, yanlis biliyormusum. yakalanan kacaklarin kisisel beyanlarina bakilip ona gore sinir disi ediliyorlarmis, nijerya'dan turkiye uzerinden ab'ye girmeye calisirken yakalanan adam da nijerya'ya gitmemek icin turkiye diyecektir tabii ki, dolayisi ile bu acidan problemli bir anlasma.
95 entry daha
hesabın var mı? giriş yap