5 entry daha
  • "evet, net söylüyorum: hükûmetin gücünü azaltmak istiyorlar, hükûmeti farklı şeylerle muhatap hâline getirip çözüm sürecinde daha dik durmasını, daha çözüm sürecinin arkasında durmasını engellemeye çalışıyorlar"

    demiştir bu doğru fakat değerlendirmesinin ve hükümeti korumasının asıl nedeni metnin içinde belirttiği gibi tutuklu pkk'li vekillerin serbest bırakılmamasıdır.

    anlaşıldığı kadarıyla burada yolsuzluk operasyonlarına bir atıf yok, fakat dolaylı yoldan olabilir mi, bilemem...

    fakat şöyle de diyor ki, son operasyonu kastediyor anlaşılan: "hükûmetin içerisine sokulmak istenen durumu da çok iyi anlıyoruz, çok iyi biliyoruz ama başaramayacaklar.

    şimdi, bazı arkadaşlar diyorlar ki "5 tane emniyet müdürünü niye görevden aldınız?" şimdi, bu operasyon basit bir operasyon değildir ki. yapacaktınız, niye altı ay önce yapmadınız, niye iki sene önce yapmadınız? iki seneden beri teknik takibi var bu işleri yapanlara yani bu operasyonu yapanlar, bu emniyet müdürleri, öyle basit değildir."

    devamında.. " alacaklar tabii ki. onlar alacaklar tabii ki, o emniyet müdürlerinizi de görevden alacaklar. onların yaptığı basit bir iş değildir."

    buna karşın oslo'dan başlayan ve s. s. önder'in diyarbakır'da seslendirdiği apo'nun gönüllü enstrüman olarak kullanılmasının açıklanmasından beri (haziran ayaklanması dahil) ülkemizde akp-pkk koalisyon hükümeti iktidardadır. dünyanın merkezindeler kendilerine göre tabii, her şey onların etrafında onlar için dönüyor... bu ikili ihaneti görmek isteyen görür zaten...

    kaynak:
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap