6 entry daha
  • dayz modunu hiç oynamamıştım, standalone'un çıkmasını bekliyordum. steam'de gördüğüm anda aldım, ilk bir kaç saatte başımdan geçenler:

    - bozuk meyve yiyip ölmek.
    - yanlışlıkla dezenfektan (camsil) içip ölmek.
    - zombilerin araya alıp tokatlaması.
    - diğer oyuncuların araya alıp tokatlaması.

    oyuna biraz alıştıktan ve internetteki tavsiyeleri okuduktan sonra ise hayatta kalma sürem epey uzadı. solo takılarak haritanın büyük kısmını gezmeyi başardım, tecrübelerimden edindiğim bilgileri sizinle de paylaşayım:

    - kuzeye gidin. sahil boyu can pazarı. kelepçeyi vurup camsili içirirler valla.
    - köşeleri kontrol etmek için 3rd person görünüşünü kullanın (enter tuşu).
    - en kısa zamanda bir balta bulun. fire axe zombileri tek vuruşta, splitting axe ise 2 vuruşta öldürüyor.
    - zombiler duvarların içinden geçebiliyor, o yüzden şehirlerde loot ararken elinizden baltayı bırakmayın.
    - askeri üslerde veya havaalanlarında silah bulabilirsiniz. silah aramaya gelenleri avlayan oyuncularla karşılaşıp belanızı da bulabilirsiniz.
    - oyuna başlayınca şu haritayı kullanıp yerinizi belirleyin: [http://dayzdb.com/map/chernarusplus http://dayzdb.com/map/chernarusplus]
    - musluk bulunca tıkanana kadar (i feel really full) su için. musluk yerleri yukarıdaki haritada işaretli.
    - en değerli iki eşya: konserve açacağı ve pusula. konserveleri baltayla da açabilirsiniz ama yarısı yere dökülür.
    - kasabalar arası yolculuk ederken yolun üzerinden gitmeyin, yolun 50 - 100 m yakınından paralel ilerleyin. pusuya düşmeniz daha zor olur.

    en önemlisi:

    server hopperlara karşı tetikte olun. diyelim ki askeri üsse girdiniz, etrafta kimse yok. etraftaki eşyalara bakarken birden yanıbaşınızda bir herif beliriyor ve sizi gafil avlıyor. bu abilerimiz başka sunucuda o üsse gidip, logout olup sizin sunucunuza girdikleri için geldiklerini duymuyorsunuz/görmüyorsunuz. tek savunmanız ise tetikte olmak yada pusu kurmak. beni bir kere avladılar böyle, ikinci defa elimde tabanca hazır bekliyordum, ava gideni avlayıp dürbünlü tüfeğine kondum.

    bir de kalp rahatsızlığınız falan varsa bu oyunu oynamayın. başka oyuncuyla çatışma başlayınca güm güm kalp çarpıntısı geliyor insana.
147 entry daha
hesabın var mı? giriş yap