• 2012 kanada yapımı bir gerilim filmi. the divide adlı orta şeker filmden hatırladığımız eron sheean kişisi yönetmiş ve -kanımca- ortalamanın üstünde (bkz: acceptable) bir iş kotarmış.
    öyle ayılıp bayılınacak kalibrede olmamakla beraber gene de izlenesi bir film olmuş. daha az önce izledim ve pişman değilim, böyle virütik/genetik konulara ilgi duyanlar bir göz atabilir.

    --- spoiler ---
    geoffrey burton, massachusetts üniversitesi'nde genetik alanında yaptığı başarılı çalışmalarla ün kazanmıştır. yıllar boyu genetik mutasyon sonucu meydana gelen, çok nadir gözlenen bir hastalığa (kendi adıyla anılan burton sendromu'na) çare arama çabasıyla koşmasına rağmen, bir türlü aradığı cevaba ulaşamaz. daha sonra eski stajyeri rebekka fiedler'ın ikna girişimleri sonucu almanya'daki bir araştırma enstitüsünde göreve başlar.

    burada üstleneceği rol, iyileşme sürecini hızlandırma özelliğine sahip bir gen araştırmasında diğer bilim adamlarına yol göstermek olacaktır. fakat işler umulduğu gibi gitmez ve kısa süre sonra geoffrey, kendisini şüpheye düşüren bulguları açıklığa kavuşturma telaşına kapılır. öte yandan, yıllar boyu etkisinden kurtulamadığı, onda bir saplantı hâline gelen hastalığa karşı aradığı çözümü bulmaya çok yakın olduğunu, belki de bu koşuşturma esnasında anlayacaktır.
    --- spoiler ---

    imdb: http://www.imdb.com/title/tt1835955/
    trailer: http://www.youtube.com/watch?v=jfgjlz0f16u
    afiş: http://www.movieposterdb.com/poster/1dd89332

    not: spoiler ibaresi içindeki metin divxplanet.com dan alınmıştır.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap