9 entry daha
  • asil adi andres arturo garci-menendez olan andy garcia kuskusuz son dönemlerde dünya vizyonuna ulasan önemli aktörlerden birisi. 1990'da mike figgis'in "internal affairs" filminde canlandirdigi iyi polis rolü ile bir ölçüde starliga adim atan yakisikli aktör, ardindan "baba iii/the godfather iii" de oynadi. florida uluslararasi üniversitesi'nde tiyatro ögrenimi gören garcia, film dünyasina girmeden önce tiyatro ile ugrasti.
    üne kavusturan yedi film 1986'da "ölmek için 8 milyon yol/8 million ways to die" filminden sonra 1987'de brian de palma'nin "dokunulmazlar/the untouchables" filminde fbi'in keskin nisancisi olarak gördük. riddley scott'un "kara yagmur/black rain" filminde ise dürüst bir polisi oynadi. 1990'da "internal affairs" filminden sonra degisik türlerde ve rollerde gösterdi ustaligini: 1991'de "dead again"de siradan bir haber yazari, 1992'de "jennifer 8" filminde iyi niyetli bir polis ve 1994'de "erkek sevince/when a man loves a woman" filminde ise alkolden kurtulmaya çalisan karisina yardimci olmaya çalisan bir koca rolünde oynadi.
    müzik ve garcia küba'da dogan, ailesinin 1961 yilinda abd'ye ilticasiyla bes yasindan itibaren ülkesinden uzak kalan garcia'nin üç kiz çocugu var. gloria estefan'in "i see your smile" adli klibinde de oynayan andy garcia, ayni zamanda müzik prodüktörlügü de yapiyor ve kübali sanatçilara sans veriyor.
53 entry daha
hesabın var mı? giriş yap