• gelecek nesillerin karsisina cikabilecek bir problem. karsimizdaki bir insan, robot, makine, hayvan, zombi veya diger bir yaratigin kendimiz gibi bir zihne sahip oldugundan nasil emin olabiliriz problemi baska zihinler problemidir. ornegin, turing testini gecen gelismis bir makine, robot veya bilgisayarin gercekten de kendimiz gibi duygu, dusunce ve gelismis zihinsel becerilere sahip olduklarindan nasil emin olabiliriz sorusu baska zihinler problemidir.
    "karsimizdakinin bedenini, cikardigi ses ve yaptigi davranislarin altinda zihinsel bir seylerin oldugundan nasil emin olabiliriz?" sorusu, baska zihinler problemidir.
    bu arada gunumuzde basit bir sekilde programlanmis oyun veya her hangi bir chat programindaki bilgisayar karakterleri sorulan sorulara cevap vermekte veya baska bir dile ceviri yapmaktadir. ama alinan cevaplar cogu zaman siritmakta ve gercek hayattaki gibi dogal olmaktan uzak ve cok rahatlikla bir programin urunu oldugunu anlasilmaktadir. ama yillar gectikce alinan cevaplar, ceviriler mukemmellesecektir. iste o zaman, insanlar cevap verenin insan mi yoksa makine mi oldugunu anlamakta gucluk cekecek. gelecek nesiller, bu baska zihinler problemleri ile karsi karsiya gelecektir.

    2000'li yillardan sonra yapay zeka filmleri populer olmaya baslamistir. oblivion ile yapay zeka filmleri "başka zihinler problemi" icin guzel orneklerdir.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap