9 entry daha
  • geçen yıl san diego state üniversitesi bir çok dersi kampüste normal şekilde vermek yerine mooc şirketlerinden satın alma yoluna gitti. bir dönemlik deneme ciddi şekilde başarısız oldu.

    mooc'lar fikir olarak şahane tabii ama dersi organize eden okula ciddi bir yük getiriyor, sadece sunumların kaydedilmesi, derslerin 'production' masraflarının ötesinde sınavı, değerlendirmesi, bilişim altyapısı var. mit'nin açık ders materyalleri olayı gibi zaten dersler için hazır olan malzemelerin paylaşıma açılması kadar kolay değil. sonuçta en başarılı geçen mooc'larda bile dersten geçer not almayı beceren öğrencilerin oranı %10 civarı kalıyor şimdilik. burada genelde insanların düşündüğü, "önüne gelen iki kalas bir heves kayıt oluyor, sonra çalışmıyor, dersi geçmenin kredisi olsa böyle olmaz" şeklindeydi. ama görünen o ki mesele daha karmaşık, yani şimdilik 'büyük üniversiteler bu dersleri küçük okullara para karşılığı satacak' olayı pek yakın görünmüyor.

    ben olayı video konferans olayı ilk çıktığı zamanlardaki artık konferans sektörü ve iş seyahati ölecek beklentisine benzetiyorum. sonuçta ölmedi ikisi de, daha çok iş görüşmesi yapılıyor, skype'dan da iş bağlanıyor ama seyahatler azalmadı.

    birşeyleri değiştirecek bu olay ama neyi emin değil kimse daha.
19 entry daha
hesabın var mı? giriş yap