583 entry daha
  • bazılarının ne kadar küçük beyinli, vizyonsuz, algıları dar, şu hayatta belki de boş yere yaşadığını bile gösteren kampanya da olmuş bizim için aynı zamanda.

    neymiş devlet varken yardım eden gerzekmiş, neymiş yakında öleceklermiş ev çocuklarına kalacakmış, saçmaymış, neymiş sizin vergilerinizden devletin halletmesi gerekiyormuş, yardım etmek enayilikmiş de mişmiş...

    işte bu sığ, ölümüne pragmatist ve çapsız arkadaşlarımızın göremediği şeyler;

    - bu tip kampanyalar ile tabii ki ülkede ki tüm zorda, açta açıkta kalanlara yardım edilmez. böyle şeyler bazen semboliktir. toplumda bütünleşme ruhunu, insanlığını hatırlamayı, kenetlenmeyi, çoğu kişinin unuttuğu içini ısıtan şeyleri yaşatır insanlara.

    - tabii ki sosyal devletin görevidir böyle durumlar. ama her an her şeyi devletten beklemek, her şeyin bir makina sisteminde işlediğini, tıkır tıkır olduğunu düşünmek en hafif tabirle ahmaklıktır. tüm hayatın sanki ruhsuz bir bilgisayar oyunu olduğunu sanmak gibi oluyor. evet devlet yardım ederdi o çifte ama o amcalar yanlarında bu ilgiyi, sevgiyi, sıcaklığı, desteği hissedemezlerdi. ve yardım oldukça sınırlı seviyede kalırdı.

    - olay artık parasal boyuttan çok başka bir şey. o banka hesabında binlerce kişinin dokunuşu var. bu oluşan güzel enerji, sadece bu olayı etkilemez. yardım eden, edilen, etmeyen ve sadece olayı uzaktan takip eden bir çok insanda hayatlarına güzel etkiler yapar. ama siz fark etmezsiniz bunu uzun vadede.

    - o yaşlı çiftin 1 gün bile ömrü kalmış olsa, yine yapılmalıydı bu kampanya. son günlerde en azından bu sıcaklığı, yalnız olmadıklarını hissini, çaresizlik duygusundan uzak, ömürlerinin son gününü sevgi dolu geçirmiş olurlardı. varsın paralar ve ev çocuklarına kalsın. en azından gözleri açık gitmez, çocuklarına bir şey bırakmanın mutluluğunu tadarlardır gözlerini yummadan.

    insan olmak başka bir şey işte... bir bilgisayar oyununda kodlanmış, dijitize edilmiş, sabit kuralların içinde sadece kendi bencil düşünceleri ve çıkarları üzerine robotlatmış bir düzenek değiliz bizler.

    bazı insanların 10 fırın ekmek yemesi gerekiyor, o insani vasıflarını hatırlayıp, kendilerine gelmesi için.

    bu kampanya ve benzerleri gibi sembolik bütünleşmeler umarım o arkadaşların da kalbini biraz ısıtır,.. karşılıksız olarak bütünleşmek, tek vücut olmak, böyle güzel enerjileri oluşturabilmenin hazzını umarım tadabilirler bir gün.
135 entry daha
hesabın var mı? giriş yap