3 entry daha
  • en zorlu sıkıntılar, musibetlerin en büyüğü, insanın hayatında karşılaştığı en meşakkatli anlar dahi olsa kuran ayetleri ve kuran ruhu ile değerlendirildiğinde kolaylıkla aşılabilen zorluklardır. ahiret hayatına göre bir göz açma kapama olan dünya hayatındaki denenmenin bir gereğidir, hepsi geçicidir. allah kullarına taşıyamayacağı yük yüklemez. o nedenle isyana sebep olmaz, ye'se sebep olmaz, üzüntü ve ümitsizliğe sebep olmaz. tevekkülle karşılanır, akıl gözüyle değerlendirilir, aşama aşama dikkatle düşünülerek aşılır, sonunun güzellik olduğu bilinerek, teslimiyetle razı olunur.

    de ki: "allah'ın bizim için yazdıkları dışında, bize kesinlikle hiçbir şey isabet etmez. o bizim mevlamızdır. ve müminler yalnızca allah'a tevekkül etmelidirler." (tevbe suresi, 51)

    şüphesiz: "bizim rabbimiz allah'tır" deyip sonra doğru bir istikamet tutturanlar (yok mu); artık onlar için korku yoktur ve onlar mahzun olmayacaklardır. (ahkaf suresi, 13)

    hayır, kim (güzel davranış ve) iyilikte bulunarak kendisini allah'a teslim ederse, artık onun rabbi katında ecri vardır. onlar için korku yoktur ve onlar mahzun olmayacaklardır. (bakara suresi, 112)

    haberiniz olsun; allah'ın velileri, onlar için korku yoktur, mahzun da olmayacaklardır. onlar iman edenler ve (allah'tan) sakınanlardır. müjde, dünya hayatında ve ahirette onlarındır. allah'ın sözleri için değişiklik yoktur. işte büyük 'kurtuluş ve mutluluk' budur. (yunus suresi, 62-64)

    kim ihsanda bulunan (biri) olarak yüzünü (kendini) allah'a teslim ederse, artık gerçekten o kopmayan bir kulba yapışmıştır. bütün işlerin sonu allah'a varır. (lokman suresi, 22)
33 entry daha
hesabın var mı? giriş yap