21 entry daha
  • harika bir film. tek bir fotoğrafın üzerinden böylesine güzel bir hikayenin çıkması çok iyiydi. ayrıca filmdeki sahneler gerçekten muhteşemdi, görsel açıdan süper bir film olmuş.

    film ne kadar iyiydi şöyle anlatayım. eğer bir filmi izlerken sıkılmışsam sondaki credits kısmını izlemeden hemen kalkarım. the hunger games: catching fire ve the hobbit filmlerinin ikisini de beğensem de yer yer çok sıkıldığımdan filmden sonra hemen salondan dışarı attım kendimi. the secret life of walter mitty ise o kadar hoşuma gitti ki, credits kısmı bitene kadar salondan çıkmadım. sanki filmin devamının gelmesini istiyor gibiydim. o kadar iyi bir filmdi.

    ben stiller'ın gerçekten çok iyi işler çıkardığını düşünüyorum. yönetmenlik koltuğunda da oldukça başarılıydı. filmin oyunculuk anlamındaki yıldızı ise benim için kristen wiig'di. tamam stiller ve adam scott da oldukça iyiydi, sean penn rol aldığı kısa sürede etkileyici bir karakter sergiledi ama kristen wiig kentli, modern kadını o kadar iyi yansıtmıştı ki ve o kadar tatlıydı ki, oyunculuğundan etkilenmemek mümkün değildi. bazen en güzel roller basit görünenler olabiliyor.

    --- spoiler ---

    filmde sakallar da sembolik bir görev görüyordu. örneğin patron rolündeki adam scott'ın gür, düzgün kesimli sakalı iş dünyasında gerçek bir erkek olmaya, kendini kanıtlamaya, genç yüzünü daha sert göstermeye çalışan birinin bıraktığı bir alfa erkek sakalı gibiydi. yanında çalışan 2 işadamının sakalı ise daha düzgün, spor, modern iş adamı tipinde bir sakaldı. walter mitty'de ise başta kendine güvensiz, yalnız va mutsuzken, henüz hayatı deneyimlememiş biriyken sakal yoktu. ancak hayatını dönüştüren macerasından döndüğünde birdenbire kendine güvenen, kendiyle barışık biri olduğunu anlatırcasına daha özgür, makinelerle düzeltilmemiş bir sakalı vardı. kısaca baktığımızda, dergiyi yönetmeye gelenlerin sakallarının daha maskülen, baskın, alfa erkek olarak görünmek için bırakılan sakallar olduğunu; walter mitty'nin sakalının ise yaşanmışlıkla ve deneyimle gelmiş, daha doğal ve organik bir sakal olduğunu söyleyebiliriz. bir nevi filmde birazcık da olsa değinilen dijital fotoğraf-analog fotoğraf farkı gibi.
    --- spoiler ---
345 entry daha
hesabın var mı? giriş yap