1 entry daha
  • ruzgar esmis esmis*, tallinn cikmis ortaya. deniz kiyisinda super bi ortacag kentiymis bu. inanilmaz kompakt bir yapiya sahip, her bi sey yuz metrekarelik alana sigdirilmis gibi. tum binalar, modern cagin parasutculerine bir tehdit olustursun diye sivri tasarlanmislar. bulutlar yuzunuze cok yakin durmaktalar ve sehrin bir hitchcock filminden firlamis gibi durmasinin baslica nedeni olmalilar. bu sehir gunesin batisinin en kizil izlenebildigi yerlerdenmis, oyle diyor yerel halk.

    halkin cogunlugu estler ve rustlardan olusmakta. harbi estonyalilar ruslar'a ciddi sekilde antipati beslemekteler. hayat tarzlarini, giyim-kusamlarini, oturup kalkmalarini, kendi elit yapilarina ve mayis ayinda ab'ye girecek olan magrur bunyelerine yarastiramiyorlar. unutmadan, averaj bir estonyalinin gununun dortte biri litvanyali ve letonyali arkadaslarindan hic bir farki olmadigini dusunmekle gecermis..

    soguktur tabii ki. helsinki'den ya da stockholm'den asagi kalir yani yoktur.. isinmak icin tuhaf sokaklara gizlenmis geleneksel restoranlardan birine girip burak corbasi icebilir, ya da hic beklemediginiz bir anda size bir gulucuk atan kizlardan birinin pesine takilip girdiginiz bir live jazz bar'da kendinize bir martini soyleyebilirsiniz..
186 entry daha
hesabın var mı? giriş yap