5 entry daha
  • festivalin basin toplantisi bugun yapildi... fena gorunmeyen bi program durumu soz konusu...copy paste'in ustasiyim...

    uluslararası istanbul film festivali 23 yaşında!

    her yıl, yedinci sanatın en seçkin yeni örneklerini sinemaseverlere ulaştıran festival, başlangıcından bu yana gerçek bir sinematek görevini de üstleniyor.

    festival programı; geçtiğimiz yıl belli başlı festivallere katılmış, övgü ve ödüller almış, başarısını kanıtlamış yeni yapıtların yanısıra, unutulmaz klasik filmler ve sinema tarihinin usta yönetmenlerinin başyapıtlarından seçmeler içeren 200’ü aşkın filmle sinemaseverlere zengin bir seçki sunuyor. 62 ülkenin sinemalarından derlenen program yalnızca coğrafya, yapım tarihi, ya da metrajla kısıtlı olmadığı gibi, belgeseller ve canlandırma sinemasının yaratıcı örnekleriyle de desteklendi.

    10 – 25 nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan 23. uluslararası istanbul film festivali'nin festival sponsorluğu’nu bu yıl altıncı kez turkcell iletişim hizmetleri a.ş. üstlendi. kurulduğu günden bu yana "türkiye'de nitelikli insan kaynağı oluşturulmasına katkıda bulunma" vizyonuyla hareket eden turkcell, toplumsal yasam kalitesinin ve kültür-sanatın gelişmesini amaçlayan projelere destek veriyor.

    festival’de iki yıl önce başlatılan mekân sponsorluğu kavramına uygun olarak, bu yıl beyoğlu sineması’nın sponsorluğunu türk sinemasının üretimine ve gelişmesine destek veren efes pilsen üstlendi.

    uluslararası istanbul film festivali’nin bu yılki afişi young & rubicam / reklamevi tarafından hazırlandı.

    sinemalar... seanslar... ve geceyarisi sinemasi !

    festival'in bu yılki film gösterimleri; yeni bir salonun eklenmesiyle, beyoğlu'nda emek, atlas, sinepop, beyoğlu ve atlas 2 sinemaları ile kadıköy'de rexx sinemasında gerçekleştirilecek.
    bu yıl filmlerin gösterim saatleri: 11:00 – 13:30 – 16:00 – 19.00 ve 21:30.

    festival’in büyük ilgi gören "geceyarısı sineması" gösterileri bu yıl da ayrı bir bölüm olarak sunuluyor. bu bölümde yer alan 6 çarpıcı film, festival boyunca cumartesi geceleri atlas sinemasında, saat 24:00’te, ikişer filmlik 3 programda izleyiciyle buluşacak.

    greta garbo’dan dracula’ya... özel gösteriler

    bir festival geleneği halini almış olan müzik eşliğinde sessiz film gösterimleri bu yıl da iki ayrı biçimde sürüyor. festival’in özel gösteriler bölümünde, greta garbo’nun unutulmaz sessiz filmi “a woman of affairs / damgalı kadın”, ender sakpınar yönetimindeki borusan oda orkestrası eşliğinde, cemal reşit rey konser salonu’nda 13 nisan salı gecesi saat 21:30’da izleyiciyle buluşacak.

    sessiz sinema tarihinin başyapıtlarından biri olarak kabul edilen, f.w. murnau’nun 1921 yılından gelen dracula uyarlaması “nosferatu” ise, alman piyanist eunice martins eşliğinde, abaci kimya sponsorluğunda, cemal reşit rey konser salonu’nda, 20 nisan salı gecesi saat 21:30’da gösterilecek

    latin partisi : “dj martin morales presents : essential latin flavas”

    bu yılki festival programının ağır toplarından, 10 farklı ülkeden 19 filmi içeren kapsamlı “latin amerikan sineması” bölümü, 21 nisan çarşamba gecesi gerçekleştirilecek latin partisi ile renklenecek. markiz buzhol’de saat 22:00’de başlayacak latin gecesinde, ünlü ingiliz latin müzik dj’i martin morales’e, black ii basics grubundan tanınan ünlü vurmalı çalgılar ustası basil isaacs’in ateşli ritimleri ve latin danslarını sergileyecek iki dansçının performansları eşlik edecek. bu etkinliğin biletleri, 27 mart tarihinden itibaren biletix aracılığıyla satın alınabilecek. partinin giriş ücreti, önceden alınan biletlerde 20 milyon tl (hizmet bedeli hariç), girişte 25 milyon tl olarak saptandı.

    blues konseri : big jack johnson

    bu yılki festival programının en çarpıcı bölümlerinden 7 filmlik “martin scorsese sunar: blues” bölümüne paralel olarak, 18 nisan pazar akşamı saat 21:00’den itibaren babylon’da efes pilsen sponsorluğunda bir blues gecesi gerçekleştiriliyor. blues dünyasının usta isimlerinden big jack johnson, grubuyla beraber unutulmaz bir konser verecek. bu etkinliğin biletleri, 27 mart tarihinden itibaren biletix aracılığıyla satın alınabilecek. partinin giriş ücreti, önceden alınan biletlerde 20 milyon tl (hizmet bedeli hariç), girişte 25 milyon tl olarak saptandı.

    “bir adadan film afişleri (1960 – 2000)” – küba film afişleri sergisi

    festival kapsamında, küba sinematik’inden sara vega’nın küratörlüğünde düzenlenen “bir adadan film afişleri (1960 – 2000)” adlı sergi, 10 – 25 nisan tarihleri arasında, beyoğlu elhamra han’daki karşı sanat galerisi’nde izlenebilecek. sergide, çarpıcı tasarımlarıyla dikkat çeken 75 küba filminin afişleri yer alacak.

    bilet rezervasyonlari

    bu yıl festival’in bilet rezervasyonları, 27 – 30 mart tarihleri arasında, beyoğlu’ndaki sesam binası’nda (istiklâl caddesi, no:122/4) yapılacak. her seans için kısıtlı sayıda yer, 27 mart – 5 nisan tarihleri arasında biletix satış noktaları; www.biletix.com, ve biletix çağrı merkezi (0216) 556 98 00 aracılığıyla da satışa sunulacak.

    rezervasyon sırasında satın alınacak biletler için, sabah 11:00 seansları hariç, tam biletlerde 1.5 milyon tl, indirimli biletlerde ise 1 milyon tl “özel rezervasyon indirimi” yapılacak. buna göre, rezervasyon süresince, tam biletler 8.5 milyon tl’den, indirimli biletler ise 6.5 milyon tl’den satın alınacak. tüm 11:00 seanslarının biletleri 6 milyon tl.

    bu yıl ilk kez olarak, rezervasyon döneminde yapılan bilet alımlarında kredi kartı da geçerli olacak.

    gişede bilet fiyatlari

    festival gösterimlerinin bu yıl gişedeki bilet fiyatları tam 10 milyon tl; tüm seanslarda öğrenci ile 65 yaş ve üstü izleyiciler için 7.5 milyon tl olarak saptandı.

    sabah 11:00 seanslarının biletleri ise herkese indirimli olarak 6 milyon tl’den satılacak.

    festival boyunca, resmi bayramlar hariç, haftaiçi günlerinde 13:30 ve 16:00 seanslarında, festival boyunca herkese rezervasyon dönemi bilet fiyatları uygulanacak ve tam biletler 8.5 milyon tl; öğrenci ile 65 yaş ve üstü seyirciler için biletler 6.5 milyon tl’den satın alınabilecek.

    festival broşürü ve rezervasyon formlari

    festival kitapçığı, film gösterim çizelgesi ve rezervasyon formları 20 mart cumartesi gününden itibaren festival sinemalarında, akm’de ve iksv merkezinde (istiklal caddesi no:146, beyoğlu), 2 milyon tl’den satışa sunulacak.
21 entry daha
hesabın var mı? giriş yap