4 entry daha
  • beni güldürebilmeyi başaran nadir filmlerden bir tanesi.

    biraz gereksiz karakterlere boğulmuşlar, absürdün dozunu kaçırmışlar ama yine de güldürebildilerse amacına ulaşmışlar demektir.

    bundan sonra anlatacaklarım spoiler içerir. aman dikkat.

    --- spoiler ---

    önce eleştirelim; zenciye arap demek sendromu burda da yaşanmış. abicim bi öğrenemediniz, zenciye arap denmez, araplar da zenci olmaz zaten. hadi saf bir köylü karakterini salim'i canlandıran burçin bildik bu farkı bilmiyor ama geri kalan herkesin de arap demesini biraz içerledim.
    aralarında metin yıldız 'ın da bulunduğu 3 arkadaşın rollerini de anlamadım. bir ara girdiler, ikisi öldü zaten. (hatta bir tanesi iğrenç bir şekilde öldü ve tüm salon, nedenini anlamadığım bir şekilde kahkahalar attı. adama levha girdi evet. gülün çok komik amk) amaçları neydi? salim'in ölü nüfusunu arttırmak mı? belki bir yere bağlanır dedim, bağlanmadı da. olmasaydı da olurmuş.
    kill bill havası verilmek istenen nihal'in annesi*, bir orakla 5-10 silahlı kişiyi öldürdü. hatta bir ara suyun içinde üç adama orak salladı, sahne kesildi, sonra bir baktık ki üçünü de öldürmüş. yok artık. bu da gereksiz ve absürdün dozunun kaçtığı sahnelerdendi.

    şimdi de biraz övelim;
    en beğendiğim oyuncu, rolünün az olmasına rağmen, kesinlikle yerli süper mario yakup yavru'ydu. adamın rol aldığı bütün sahnelerde istinasız güldüm. küfürden nefret ederim ama bu adamın ağzına cidden çok yakışıyor.
    zenciler hikayeye iyi yedirilmiş. başlarda "bunlar ne amk, ne gerek vardı şimdi?" demiştim ama adamlar baştan sona bütün kırılma sahnelerinde aktif rol oynadılar. iyi kurgulanmış.
    oyunculuk gerçekten üst seviyede, çok doğallar ve hiçbir rol hiç kimsenin üstünde sırıtmamış. ilk filmdeki nihal'in* yerine oynayan ezgi asaroğlu rolünün hakkını vermiş.

    ha bir de cide'yi çok iyi tanıtmışlar, ilk fırsatta gidip göresim geldi.
    --- spoiler ---
42 entry daha
hesabın var mı? giriş yap