9 entry daha
  • --- spoiler ---

    genelde soğukluğu yüzünden suçlamalar irie'ye gelse de karakter olarak irie gibi çok fazla insan var. belli bir zeka seviyesinde olup karşısındakiyle bir türlü empati kuramayan, karşısındakiyle ancak kendinden olmayan farklı bir yön gördüğünde yakınlaşabilen, onu aşktan önce hayatında yeni bir keşifmiş gibi gören çok insan var. irie karakterinin tavırları tutarsız değil. kıskançlığını keşfetmesi bile baya iyi anlatılmıştı halbuki.

    ama bu animedeki sorunlu karakter kesinlikle kotoko. kotoko karakterini yaratanlar burada kadını tam da erkeğin himayesi altında ezik duruma düşürmüşler. mükemmel zeki yakışıklı bir adama orta halli ve iyi kalpli ama ultra beceriksiz bir eş yaratarak adamı nimetmiş durumuna getirmişler. bu bakımdan kotoko karakteri çok rahatsız edici. daha doğrusu kotoko tabii ki sevimli ama altta yatan mesaj rahatsız edici.

    ben gerçekten erie karakterinin aslında düşünüldüğünden de çok rastlanabilecek bir tip olduğunu düşünüyorum o yüzden soğuk olmasını çok garipsemiyorum. ama kotoko'ya dair her şey çok anlamsız geliyor. çok fazla şey feda etmesi, ufak şeylere sevinmesi değil acayip olan, ama kendini bu kadar aptal ve beceriksiz olarak kabul etmesi, bunu yaşam tarzı haline getirmesi hiç akıl alır değil. bir insan eli işine yatkın değildir ama iyi düşünür, ya da sosyal ilişkilerde çok iyidir ama matematikten anlamaz, o da yoksa iyi koşar iyi yüzer resim yapar ne bileyim iyi yaptığı bir şey elbet vardır.

    kin-chan mesela çok iyi karakter lisede haylaz, okul desen üniversite desen umrunda olmayan ama bir şekilde işe atılıp başarılı olan kendi dükkanını açmaya kadar yükselen bir karakter. tepkileri çok içten.

    --- spoiler ---
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap