7 entry daha
  • birden fazla defa izlenmesi gerektiğini düşündüğüm, analiz edilmeye çok elverişli ve başarılı bir film.
    sadece konu bakımından değil, sinematografi, styling, oyunculuk vb. açılardan incele incele bitmeyecek bir film. hatta çok rahatlıkla tez konusu oluşturabilir gibi geldi bana.

    oyuncuları çok başarılı buldum demem yetersiz kalır, sıradan bir inandırıcılıktan fazlasını ilettiklerini düşünüyorum. yeterince açılımı yapılan bir karakteri oynamadığından olsa gerek, sadece benedict cumberbatch biraz karikatürize görüntüsü ve hissi verdi bana.

    normalde julia roberts'ı bir türlü ciddi bir aktris olarak göremesem de bu filmde iyi iş çıkardığını düşünüyorum. yalnız keşke dudaklarını büzüştürerek yaptığı mimiklerini biraz azaltsa. pek çok filminde sinirlendiğinde/sıkıntıya kapıldığında dudaklarını büzdüğünü/sıktığını görebilirsiniz. bu kadar tanıdıklaşmış bir mimik görünce birden filmden uyanıp julia roberts'ı izlediğimi hatırlayıveriyorum.

    terminolojiye çok hakim değilim, ancak kameranın sahne içindeki hareketi bende direkt bir tiyatro oyunu izleme etkisini yarattı. oyundan uyarlanan bir film olduğunu daha açılış sahnesiyle belli ediyor, ışığın kullanımı dahi bir yerlerde bir kulis olduğu izlenimi uyandırıyor. bunun kasıtlı yapıldığına pek şüphem yok, tiyatrodaki "raw/işlenmemiş" hissiyatı yaşatması filmi daha etkili hale getirmiş bence.
58 entry daha
hesabın var mı? giriş yap