7 entry daha
  • seneler öncesinde ateşli bir hastalık yüzünden beyin hücrelerimde bir miktar zedelenme var. bunun sonucu olarak sol kulağım çalışmıyor ve denge problemlerim var. bu denge problemlerinin içindeki en büyük sorun yürürken ya da ayakta dururken çevremdeki insanlara çarpmam veya onları sıkıştırmam. çok eskiden yanımdaki arkadaşlarım bunu fark edip sorduklarında anlatırdım. bir müddet sonra kendi engellerimi sürekli anlatıyor olmam beni üzdüğünü fark ettim ve anlatmaktan vazgeçtim. sağır olduğumu denge problemimin olduğunu söyleyip geçiştirdim. özürlüğümden engelli olduğumdan bahsetmedim sürekli ve daha mutlu olmaya başladım.

    dışarıdan baktığında evet hiçbir sorunum görünmüyor ama yaşadıklarımı bir tek ben biliyorum. senelerce engelli olmanın ne demek olduğunu ben biliyorum. bir de benim gibi engelliler. insana en yakın olan sevgilisi bile, iki seneye yakın zaman geçmesine rağmen bunu anlayamıyor. denge problemim yüzünden çevremdeki insanlara dokunmam ona o kadar büyük problem olmuş ki, bana bugün sapık, tacizci dedi. ne güzel bir hayata sahibim değil mi?

    engelli olmanın ne demek olduğunu buraya ne şekilde yazarsam yazayım kimseye anlatamam. hiçbir engelli de anlatamaz. halimizi sadece biz biliriz. neler çektiğimizi, ne yaşadığımızı. sadece insanlardan kaçarız. üzülmeyelim diye.
34 entry daha
hesabın var mı? giriş yap