2 entry daha
  • sair, yazar. associate professor of psychiatry. bakirkoy ruh sagligi ve sinir hastaliklari hastanesinde kilinik sefi ve bashekim yardimcisi. avrupa’nin cesitli kentlerinde tibbi calismalarda bulundu. en son montreal’de mcgills universitesinde “transkulturel psikiyatri” alaninda calisti. simdilerde acik radyo’da (94.9 fm) her cuma 3.35 pm’de “ruhun labirentleri” adli programi hazirliyor ve sunuyor.

    21 yil once bir ekim gunu hacettepe tibbin soguk koridorlarinda tanistigim, hayatin arka sokaklarinda birlikte yoruldugumuz, birlikte sevdalara kapilip, birlikte huzunlendigimiz, rahmani bir dostlugun yaktigi ateslerde her zaman gonendigimiz, hayatlarimiza hep kus seslerinden bir tarih dusurdugumuz, muhabbetine doyum olmaz insan, dusunur, sair, yazar, entelektuel.

    o kristal yillarin guzelligini, buyusunu “sonsuza dek sophie”de soyle betimlemisti

    “bizim yuzumuz kizarir madam. soyleyemeyiz biz, uzaktan sevmelerde birinciyiz. genc kizlara basimizi cevirip bir bakmayiz. bir bakarsak usulca elimizden kayarak parcalanir kristal gencligimiz. biz kristal gencleriz madam. kolayca tuz buz oluruz.”

    yine bir mayis gunu izmir’de giderken biraktigi dizeler en begendigim dizeleridir:

    “nerde o sabah ezanlari
    nerde ruyalara uyandigimiz uykular
    sayfa aralarina sakladigimiz menekseler
    derdik ki kalp tekallub eder
    ve yollar hep bir cembere doner
    derdik ki biz icinden cikamayiz zamanin
    ancak yolumuzu isitirsa melekler
    bir vatan olur beslerdi bizi
    gorkemli yaylalari hayatin
    ve askin tarumar ettigi bahceler.”

    yayinlanmis yapitlari: sana ruhtan soruyorlar (1991), hizir ve roza/siir (1991), bir bilim olarak psikiyatri (1992), antipsikiyatri (1992), yasantinin politikasi ( r.d. laing'ten ceviri, 1993), huzun hastaligi (1995), iki gunes arasinda/siir (1995), otoyol uykusu/oyku (1996), olmak cesareti (1997), psikiyatri ve kultur (2000), sufi psikolojisi (2000), kendine iyi bak (2001), ozgurlugun basdonmesi (2001), kultur ve ruh sagligi (2003), ruhun labirentleri (2003), ricat/siir (2003).
192 entry daha
hesabın var mı? giriş yap