1207 entry daha
  • reyhanli'daki patlamanin ustunu cabucak orttuler. acilciler diye bir orgut uyduruldu. neredeyse 8 ay oldu boyle bir orgutun ne amacla bu ise giristigi hakkinda tek bir bilgi yok medyada. oysa 50 kisinin olumune yol acan bir patlama gerceklestirmeyi dusunuyorsan bir nedenin olmasi lazim.

    agustos ortasinda suriye'de bir kimyasal saldiri yapildi ve bin kadar insan can verdi. turk ve amerikan medyasinda esad hemen suclu ilan edildi. ancak birlesmis milletler silah denetcilerinin 2014 ocak ayinda hazirladigi rapor kimyasal silah tasiyan bombalarin isyancilar tarafindan ateslendigi yonunde.

    raporla ilgili haber
    rapor

    bu isyancilar amerika'nin esad'a dogrudan saldirmasini saglamak icin suriyelileri kimyasal silahla oldurecek kadar kana susamis. ayni amac ugruna sinirin bu tarafinda 50 kisinin katledilmesi pek sikinti yaratmaz kendileri icin. 11 mayis'ta reyhanli'daki bombalamayi yapacak zihniyette ve kapasitedeler. akp beslemesi islamci teror gruplarinin bu bombalamadaki baglantilarini arastirmak yerine aleacele bir suclu bulup iceri tikmak bombalamaya suc ortagi olmaktir. zaten isin ucu kendilerine dokunmasa deliller bu kadar cabuk ortadan kaldirilmaz, ne idugu belirsiz bir suclu da yaratilmazdi.

    kuzey suriye'ye sen hala mit tirlariyla silah ve muhimmat gonder. yargiyi artik dolaysiz olarak kendine bagla, tiri durduran savcilarin, polislerin gorev yerlerini degistir. sonra da biz sana reyhanli saldirisi hakkinda guvenelim. yok oyle yagma.
85 entry daha
hesabın var mı? giriş yap