13 entry daha
  • (bkz: elini taşın altına koymak)

    kökü avrupalılar olan kolonilerin daha ileri bir felsefeyi içselleştirerek onlara hızla yetişen ve aşan bir ülke kurmaları gibi; altyapısı ve içeriği kıyas kabul etmese de katılımcılığı sağlamasıyla şuan ekşisözlük'ten prensip olarak ileride olan sözlük. bu rotasını korumayı başarır ve ve gerekli sabrı gösterebilirse uzun vadede bu farkla ekşisözlüğe bir alternatif oluşturacaktır.

    alternatif olmanın kriteri; ekşi yazarlarının ve okuyucularının gittikçe artan bir şekilde ekşi yerine tercih ettiği platform olmaktır. ancak adsız sözlük yazarları bu hedefle yazmayacak. kalite ve doğru yönetim politikalarıyla ekşi yönetiminin kimseyi sallamayan tavrının oluşturacağı tezat bunu kendiliğinden gerçekleştirecektir. monopolisi yok olmaya başlayan ekşi yönetimi de ancak o zaman, her standart şirketin yaptığı gibi; kullanıcıları lehine(seçenek sunmak, reklamlara düzenleme getirmek vb.) bazı düzenlemeleri yapmak zorunda kalacaktır. bugüne kadar olan onlarca olay ve gösterilen tepkiye rağmen bu konuda hiç bir şey yapılmadığı için olay ayrı bir sözlük açma noktasına gelmiştir. bundan sonra da ekşi tarafından verilecek tavizlerde; başka bir bariz eylem/olayın sonucu olmaması halinde; geliştiği sürece adsız sözlüğün katkısı olacağını varsayabiliriz.

    adsız sözlük asla ekşi kadar entry, yazar ve başlığa sahip olamasa bile, ekşi yönetimini; sömürüsünü kısıtlamaya ve hatasını kabul etmeye zorladığı anda onu yenmiş olacaktır. bu bağlamda ekşi'nin keyfi dikta yönetimine rağmen buraya verdiği emeği, bağlantıları ve daha bir çok sebepten bırakmak istemeyen(bugüne kadar adsız sözlükte yazanların da umutla dahil olduğu) insanlar için de adsız sözlüğün başarması iyi sonuçlar doğuracaktır.

    (bkz: karanlığa küfredeceğine bir mum yak)
45 entry daha
hesabın var mı? giriş yap