60 entry daha
  • onun bunun varoş tanımlaması yapmasına güldüğüm semt. nam-ı diğer taşlıtarla.

    30 senedir içinden birisinin çıkıp belediye başkanı olamadığı ilçe.

    dedem yaşasaydı 1949'da gelip ilk evini kendi elleriyle dikerken 1990 lı yıllarda oturulmaya başlanılan yerlerdekilerin suni göt kalkıklığı içinde sırf entry olsun diye saçmalayacaklarını bilse eminim sağlam küfrederdi.

    sanki devlet binası hariç 1950 lerde bina vardı da gecekondu diyor nişantaşı çocukları. oradaki her insan doğduğu toprakları tasını tarağını herşeyini balkanlarda bırakıp mecburen geldi.

    ki geldikleri balkanlar 3-4 saat mesafede hadi biz mecburen geldik siz nereden geldiniz? niye geldiniz?

    (bkz: #36492717)

    gaziosmanpaşa'yı milletin gözünde kötü eden 7,5 km mesafedeki gazi mahallesi, sultangazi olarak ayrılınca eyüp'e 2 km., bayrampaşa'ya 2 km, eminönü'ne 6 km. mesafedeki bu ilçe biraz olsun rahatlayacak sandık ama saf insanların gözünde değişmiyormuş onu anladım.

    eski daha televizyonlar renkli bile değilken çekilen türk sinemalarına bakın bakalım taşlıtarla lafı geçiyor mu ne diye geçiyor.

    şehir tiyatrolarının istanbul'daki sayılı sahnelerinden biri neden senelerdir taşlıtarla'da?

    taşlıtarla'da oturmasam da insanların üstelik kendilerine bakmadan işkembeden desteksizce atmaları acayip canımı sıkıyor.

    asıl yerlisi olanların yarıya yakını yerlerini satıp başka yere taşınınca sonradan gelen kekolar başta şanzelize olmak üzere türlü şekillerde mna koymuştur o ayrı. ama atarken bir bak bakalım ben kimim ya diye bir sor.

    edit:*
152 entry daha
hesabın var mı? giriş yap