7 entry daha
  • şu genç yaşımda ki kendisi 27'dir, şahsıma uygulanan cerrahi işlem.

    safra kesemde polipler vardı, yaklaşık 2 sene önce sıradan bir kontrolde karşılaşmıştım ilk kez. hafif hazımsızlık ve nadiren sızlama şeklinde şikayetlerim vardı. 7-8 adet profesöre danıştıktan sonra, sonunda aldırmaya karar verdim kendisini.

    laparoskopik olarak; öncelikle safra keseniz karaciğere çok yapışık değil ise yaklaşık 15 dakikalık bir işlem. ameliyatımı yapan baya tecrübeli bir cerrahtı ve babamın arkadaşıydı. sağolsun daha önceki rezil apandisit alımı(açık ameliyat) tecrübemden sonra hiç hissettirmedi diyebilirim.

    ameliyattan sonraki ilk saatler ağrı kesicilerin etkisiyle gayet rahattı. gece de çok rahat geçti. sabah rahatlıkla yürüyebiliyor fakat eğilme ve doğrulma sırasında destek gerekiyor.

    gelelim en sıkıntılı duruma: içinize basılan gaz. omuzlarda ağrı kesicilerin etkisi geçince çılgın bir ağrı oluyor. böyle bıçak saplayıp, balon gibi patlatası geliyor insanın. doğrulurken, yatarken içinizde kıpreyen gazları hissedebiliyorsunuz ki çok kötü bir his.

    ameliyatım 4 delikten yapıldı, ameliyat yerlerinin üzerine ellenmedikçe ağrı yok gibi birşey. safra kesesinin dışarı alındığı delik tam göbek deliğiymiş(evet orası 4 delikten biri ve iğrenç bir his lan), göbek deliğimin üzerinde spanç görünce baya şaşırdım.

    ameliyattan sonraki 2.gece çok fazla omuz ağrım oldu. vücudumun üst yarısı yere 30-40 derece eğimli yatınca kısmen azalsada, iki tane parol almak zorunda kaldım. parol aldıktan sonra rahat uyudum. geceleyin susuzluğa bağlı 2 kere uyandım.

    2.gece sabahında ise omuz ağrısı kısmen azalmış, içimdeki gazda kısmen çıkmış gibi. bu aşamada bir tecrübemi aktarmamda fayda var; eğer bu ameliyatı olacaksanız; hastane ile anlaşın ve sizin ameliyatın ertesi günü taburcu etmesinler. çünkü o otomatik olarak doğrulan yatak ve kıçtan bastıkları ağrı kesici allahın bir lütfuymuş.

    3.gece bel ve omuz ağrıları reloaded. parol yeterli yeniden. gazlar oynamaya devam ediyor. uzman tv'de profesör cerrah "1 gün sonra normal yaşantınıza dönebilirsiniz, 3 gün sonra dop koşturabilirsiniz" diyordu, ona "gaggggg git lan" diyebilirsiniz. 3.gece sabahı itibariyle hala kambur hala kaplumbağa hızıyla hareket edebiliyorum. ameliyat sonrası 4.güne kadar duş yasak olduğu için de(her gün duş alan erkek) artık hamamda keselenmek farz oldu.

    4.gece ve sabahı itibariyle ağrı kesici almayı bıraktım ama derin nefes aldıkça kıpreyen gazları hala hissedebiliyorum. kamburluk kalmadı, tamamıyla rahat yürüyebiliyorum artık. çok hafif bir bel ağrım var. deliklerin üzerine elleyince hafif ağrı mevcut hala. "safran gitti ama barsak düzeninden hiç bahsetmiyorsun, işemeli sıçmalı ayin var mı?" diye soranlar olabilir. barsaklarımda gaz hiç olmadı hatta ameliyat öncesine göre kesinlikle daha iyi. ama bunda yağdan fakir diyetimin illaki etkisi vardır. ishal falan yok.

    5.gece de gayet rahat geçti. bandajlarımı açıp ilk kez baktım. maşallahı var. ayrıca gün içerisinde safra denemesi yaptım. tereyağlı iskender yedim. hiç tıklamadı maşallah. safram yok, tasam yok.

    6.gece ve sabahı; içimdeki gazlar oynamaya devam ediyor. lakin baya azaldı. sindirim sistemi de maşallah tıkırında.

    to be continued...
47 entry daha
hesabın var mı? giriş yap