3 entry daha
  • pek kimselere söylemediğim bir derdim var.

    ben kolay kolay hasta olmam, ortalık gripten yıkılır, en çok burnum akar, bir iki öksürür geçerim. sağlıkla ilgili bugüne dek bu anlatacağım dışında bir problem yaşamadım.

    bir kaç sene önce, üniversite ile birlikte dışarıda bir sertifika programına gittiğim dönemde hayatım çok yoğundu. bir taraftan verdiğim özel dersler, kendi derslerim yoğunluğu, trafiktir koşuşturmacadır derken doğru dürüst uyku uyuyamaz halde yorucu bir dönem geçiriyordum. işte bu sıralar, garip bir şeyler olmaya başladı. gündüzleri, uyanıkken yani, başım dönüyordu. ama sıradan bir "ay başım döndü iki dakika oturayım"lık bir durum değil. şiddetli bir baş dönmesi ile birlikte, sanki önceden gördüğüm bir anı ya da rüyayı yeniden yaşıyorum. yaklaşık 30 sn- 1 dk arası süren bu anlarda elimi başıma götürmeden, ayaktaysam oturmadan, kafamı bir yerlere dayamadan duramıyordum. garipti ama çok önemsemedim. dediğim gibi hastalık bilincim çok zayıf. adeta uyanıkken rüya gördüğüm bu anlarda bilincim yerinde, olayın farkındayım ama engel olamıyorum, bir süre devam ediyordu her şey. ardından düzeldiğimde ilk bir kaç saniyeden sonra neredeyse hiç hatırlayamıyordum ne gördüğümü.

    bu durum önce 15 günde bir olarak başladı, ardından haftada bire, ve nihayet üç günde birlere indi. aralıklar sıklaştıkça içten içe korkuyordum ama anlam veremiyordum. sonra bir gün, uykusuzluğun ve yorgunluğun zirve yaptığı 3-4 günün sonunda, bu baş dönmesinden aynı gün içerisinde 6-7 tane yaşadım. o gün akşam üstü olacak olan dersime gitmek yerine uyumayı tercih ettim düzeleceğimi umarak, olmadı. gece uyuduktan sonra kasılmalarla nöbet geçirmişim. iyi ki yalnız değildim. kız arkadaşımın evindeydim. o uyanmış, ne kadar seslendiyse de uyandıramamış beni. ambulans çağırmış hemen. gelen görevli çocuk ve ambulans şoförü beni almak için eve geldiklerinde, şoför normal olduğuma inanmış, ot falan imasında bulunurak ne içtiğimi sormuş sürekli, hatırlamıyorum bu anları. kız arkadaşıma sürekli kardeşimin ismiyle hitap ederek, noluyor falan demeye başlamışım ki en korkutucu an bu olsa gerek, çünkü tekrar düzelemeyecek bir şeyler olduğunu düşünmüş o kasılmaların sonunda. şiddeti neydi bilmiyorum ama 3-4 ay sırt ağrısıyla gezdim o geceden sonra. hastanede serum vermişler, tansiyonum inanılmaz düşük çıkmış, biraz daha düşse çok daha kötü şeyler olabilirmiş. sonra toparlandım orada biraz.

    ilerleyen günlerde ekg falan çekildi, türlü muayeneler, testler.. doktorlar anormal bir durum olmadığını, nöbet anı verisi olsa daha açıklayıcı bir sonuç elde edebileceklerini söylediler.

    zaten o sinir boşalması mı neyse artık ondan sonra çok uzun süre olmadı. yılda bir falan oldu yani tam hatırlamıyorum bile.

    ta ki şu son bir aya kadar. tekrar o baş dönmeleri, rüya/dejavu anları başladı. internetten araştırmak istiyorum ama bir türlü doğru kelimeleri bulamıyorum. önlem alınabilecek bir şey mi, yorgunluktan mı, az uykudan mı neyse bilmek istiyorum, bulamıyorum. doktora gitsem yine yine o anı denk getiremedikleri için aynısı olacak. aynı şeyleri tekrar yaşamak istemiyorum.

    burada bile hangi başlığa yazacağımı bilemedim. herhangi bir bilgisi/deneyimi olan varsa ve bana yardımcı olabilirse sevinirim.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap