8 entry daha
  • toy story 3'ten bu yana izlediğim en iyi animasyon. hatta tüm zamanları kapsayan favori animasyonlar listemde yine az önce adı geçen filmle yan yana bir numarada bile durabilir, bir de orijinal dille izleyeyim söylerim. yeri gelmişken, tek bir orijinal kopya vizyona sokmayan dağıtımcının allah belasını versin. fragmanı yekta kopan'a seslendirip filmde başkasını (ve elbette ki daha ucuz birini) kullanarak seyirciyi kazıklayan dağıtımcının allah belasını versin. gerçi filmden önceki iki animasyon fragmanında da kopan vardı ve ben kendisinden acayip sıkıldım, o konuda şikayet etmesem fena olmayacak.

    filmde ağladım. finali o kadar koydu ki, etrafımdaki bebelere, tek başıma film boyu kendimden geçişimi cık cıklarla ayıplayan teyzelere aldırmadan ağladım. böyle burnumu çeke çeke hem de. parıl parıl parlayan zeka barındıran işlere bayılıyorum. the lego movie de işte öyle bir film. her yerinden deha akıyor. bir lego reklamına girip iki gülüp çıkacağız zannederken siz gülmekten yorulmuş karnınızı yanınıza alıp ne hissedeceğinizi bilemez bir şekilde, yüzde yüz tatmin olmuş bir bünyeyle ve "acaba bir daha ne zaman izleyeceğim" iştahıyla çıkıyorsunuz salondan.

    batman karakterizasyonundan tutun emmet'in muhteşemliğine, sürpriz konuklardan harbiden sürpriz konuklara kadar her şeyi çok güzel düşünülmüş filmin. orijinal seslendirme kadrosuna bakıyorum da, öyle izleyince çok daha fazla beğeneceğimi ve isimlerin rollerine ne kadar oturduğunu tahmin edebiliyorum. biraz popüler kültür meraklısıysanız, çocukluğunuz tutkulu hayranlıklarla geçtiyse, yaşınızı başınızı unutup filme kendinizi verebiliyorsanız beğenmeme ihtimaliniz yok diyebilirim. dublajın azalttığı zevkle bile verilen paraya fazlasıyla değiyor. oyuncak nostaljisi, çocukluk özlemi, gerçek hayat problemleri, sosyal çözümlemeler, acayip espriler ve rahatsız etmeden verilen mesajlar... yerli yerinde, birbirine tam oturan lego parçaları kıvamında.

    bir yanım 2.sinin gelmesi için gün saymaya başladı bile. diğer yanım ise bu mükemmellikte kalsın, yarattıkları bu dünyanın içine bir film daha sıkıştırmaya çalışıp büyüyü bozmasınlar diyor. canavar bir gişe yapacağına şüphem olmadığına göre ilk ihtimale kendimi alıştırsam iyi olacak.
83 entry daha
hesabın var mı? giriş yap