3 entry daha
  • 2014 kış sezonunun bence en sürpriz serisi, şimdilik nisekoi'yle beraber favori serim. bu sezondan bir de space dandy var baktığım, ama azılı bir cowboy bebop ve samurai champloo hayranı olmama rağmen space dandy'den henüz beklediğim keyfi alamadım. tabii onun da ilerde güzelleşeceğinden hiç kuşkum yok o yüzden izlemeye devam edeceğim. neyse, noragami diyorduk.

    izlemeye başlamadan önce bu denli eğlenceli bir seri beklemiyordum, mesela bir fikir vermesi için şöyle bir sahne göstereyim, serideki en komik sahnelerden biriydi, şimdi de açıp izledim ve yine güldüm. ancak sanmayın ki tüm seri böyle geyik şamata geçiyor. yok alakası yok istediği zaman seri birden karanlıklaşıp, insanı gerebiliyor.

    --- spoiler ---

    ayrıca geçmişte inanan kazanabilmek için hiç tereddüte etmeden adam öldürmesi (bu yönüyle izleyene kenshin'i hatırlatması belki de kasten yapılmış bir göndermedir, çünkü yato'dan bahsederken o bir "hitokiri"ydi ifadesi kullanılmıştı.) ya da bir sebepten öldürdüğü shinki'nin sahibinin onun peşine düşmesi gibi ciddi sayılabilecek mevzular da var.

    --- spoiler ---

    ayrıca açılış parçasını çok beğendim. dinlemek isteyenler için buraya, sırf şu şarkı hatrına bile izlenebilir. kısacası şu an için iyi başlayan ve iyi giden bir seri, umarım daha sonra saçmalamaz. gerçi konu olarak saçmalasa bile serideki espiri anlayışı kaybolmadığı sürece her türlü gideri olur, değil 12, 112 bölüm sürse gene oturur izlerim.
41 entry daha
hesabın var mı? giriş yap