1 entry daha
  • afedersiniz, sik gibi teknolojidir efendim.

    ulan bütün sinemalara yerleşiyor galiba yavaş yavaş. hacı çok değil, 10 sene önce 2-2,5 dolar verip, eşek kadar perdelerde, jilet gibi 35mm görüntüleri, kemikleri titretecek ses seviyelerinde seyrederken şimdi 7 dolara, çük kadar perdelerde evdeki televizyondan hallice kalitede dijital projeksiyonlar seyrediyoruz. kontras yarak gibi, görüntü cansız. ses desen, avm'lerde yan yana 20 salon koyduklarından mıdır, izolasyon maliyetlerini düşürmek için midir nedir, son birkaç senedir kısık sesle film izliyoruz imax ya da büyük perdeler hariç.

    sözde bu dijital olayının avantajı kopya maliyetlerini düşürüp seyirciyi sinemayla daha ucuza buluşturmaktı. amına koyim eskiden verdiğimizin üç mislini veriyoruz şimdi, nasıl bir ucuzluk bu? hem de daha düşük kaliteyle?

    kusura bakmasınlar da, bu kalite düşüşü ve fiyat artışı devam ederse sikmişim sinema salonlarını. evimdeki sistemde daha rahat, hatta yerine göre daha kaliteli ve reklamsız film seyredebilirken ne sikime para vereyim sinemaya değil mi?

    her şeyde olduğu gibi sinemanın da büyüsünü kaçırıyor siktiğimin dijital teknolojisi. film yapımcıları da dijitale günden güne daha çok prim vermeye başladı, çekimler de dijital yapılıyor.

    her gün azalan film üretimi de durdu muydu tamam, "sinema" diye "video" seyredeceğimiz yıllar yakındır. hatta sinema salonuna ne gerek var, dijital içeriği satın al, seyret, unut. sinemalar bile kapanır 20 seneye...
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap