3 entry daha
  • general ya da devlet başkanı olan birisinin söylememesi gereken bir laf.

    çünkü bu tarz insanlar sadece "bir" kediden, "bir" köpekten, "bir" orangutandan veya "bir" insandan sorumlu değillerdir. onlar milyonlarca kediden, köpekten, insandan vs sorumludurlar. bazen de toplumların ayakta kalabilmesi için bireylerin feda edilebilmesi gerekebilir. hoş bir durum olmasa da bu tarz kişilerin "kötü" ile "daha kötü" senaryoları arasında tereddüt etmeden seçim yapabilecek kişilerden seçilmeleri beklenir.

    atıyorum tüm ev hayvaların hayatlarını kurtaracak bir yasa tasarısının çıkması gerekirsa, ve bunun için bi' kedinin feda edilmesinden başka yol yoksa. o kediyi feda edecek birileri olması gerekli.

    aynı şekilde atıyorum; milyonlarca insanın kurtulması adına on onbeş adet rehinenin gözden çıkarılması (klasik bir hollywood senaryosudur aynı zamanda) gibi.

    vahşi ve ruhsuzca gözükebilir çünkü vahşi ve ruhsuzcadır zaten. ancak iyi bir generalin de gerektiğinde öyle olabilmesi gerekmektedir. en zor durumda dahi, halkın iyiliği için gerekli olan görev yerine getirilirken, bir yandan da emri altındaki askerinden mümkün olan en az kaybı vermek gibi bi' sorumluluğu vardır. bu sorumluluğu yerine getirmek adına da gerekirse cehennemde yanmak ya da şeytana ruhunu satmak dahil her şeyi yapması gerekir. milyonların evine analarına babalarına sağ salim dönmesi adına onların ya da yüzlerin ölmesine göz yumar ve o "onların ve yüzlerin" yüzlerini ve isimlerini aklına kazır, onların ölümlerinin sorumluluğunu ölene kadar sırtında taşımayı o "milyonların" kurtulması adına kabul eder.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap