5 entry daha
  • tek cocugum. hic kardes olmak, bir kardese sahip olmak nasildir bilemedim. o yuzden sadece aileme cok buyuk duskunlugum, ve onlari kaybetmekten olesiye korkum var yillardir. ta ki bu adama kadar.
    onu nasil tarif edebilirim bilmiyorum. sevgisiyle sizi bogmaz, hatta sevgisini pek gostermez ama sizi sevdigini bilirsiniz, gerektiginde en acimasiz elestirileri yapar, ama en zor aninizda da elinizden tutar ayaga kaldirir.
    dogumgunumde bana aldigi kitap herkesten degerlidir, zurihe gelirken, cantama koydugu ajanda hep yanimdadir, ben cok kotuyum dedigimde yanima gelen, annemlerin 'oglum' diye sevdigi kardesimdir o. cok sevdigim kiz arkadasina evlenme teklifi etmeye gittiginde yaninda gittigim, orda bile yasadigimiz onca olumsuz seye ragmen hem sevdigi kizi hem de beni gulumsetebilen bir adamdir.
    durusttur, komiktir, gercekcidir, az konusur, az insan sever ama sevdiklerini cok sever, ve cok ayridir.

    her sey bir yana gecen haftasonu basel'den zurihe benim tasinmam icin bana yardima geldiginde unutamayacagim bir an oldu hayatim boyunca. bazi anlar vardir hani, insan yasadigi anda o anin hic gecmemesini ister, o ani omru boyunca unutamayacagini bilir, benim de oyle oldu iste. tasinmak icin kiraladigimiz arabadan indigimde evimin balkonuna baktigimda onu gordum. gunlerdir yasadigim telas, sikinti, stres hepsi ucuverdi o anda. yasadigim duygunun, mutlulugun tarifi imkansizdi. bircok insan vardi yukarida, yardim icin gelen. ama benim gozum sadece onu gordu ve dedim ki tamam o burda, her seyi hallederiz. sonra o yine cok konustugum icin beni elestirdi, guldurdu, kizdi abarttigim icin. sonra da hallettik iste bak dedi ve aksam geri dondu basele..

    bu yazi da ileride onun cocuklarina, benim cocuklarima sevdigimiz tum insanlara okutacagimiz bir yazi olarak kalsin. iyi ki varsin kardesim. kardes olsak bu kadar cok severdim seni.
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap