294 entry daha
  • çok zor bu hastalığa sahip birisi ile yaşamak. çevresinde ailesinden başkası kalmayabilir zamanla. bir de katlanabilirse ona aşık bir kişi. çevresindekilerin hepsini viraneye çevirir.

    dakikası dakikasına tutmaz, alışverişe doymaz, gülerken ağlayabilir, sevişirken orgazm olmayabilir, bir günde sekiz sevişmek isteyip, günlerce seks yapmak istemeyebilir. neşeli hali insanı dünyanın en mutlu insanı yapabilecekken, mutsuz hali insanı pesimistin kralı ilan eder.

    şüphecilikleri, yanlış anlamaları hiç bitmez. kendini bir an dünyanın en güzeli sanarken, iki saat sonra ondan çirkini yoktur. risperdal onlar için hem dost hem de düşmandır. risperdal cinsel hayatı bitirirken, kolunu kaldıracak derman bırakmaz.

    bu anlattıklarıma sahip kişiye aşıktım, ayrıldık, barıştık, ayrıldık, barıştık....

    şu an evliyiz, hayat her ikimize de çok zor. aşırı derece de sabır isteyen, fedakarlık isteyen bir ilişki. psikiyatri bölümünün önünden geçmemiş biri olarak, şu an çoğu psikolojik hastalık konusunda bilgi sahibiyim.

    bir süre sonra biliyorsun ki o şeyleri söyleyen o değil. içinde durduramadığı bir canavar var. bilinçlenmeden önce çok kızıp salak gibi ona cevap verip, bağırıp çağırmak istiyordum, hatta bağırıyordum. hastalığı öğrenip, nasıl davranmam gerektiği konusunda bilinçlenince işler biraz kolaylaştı ama sadece biraz.

    onun hasta olduğunu kabul ederek ona göre davranırken bu sefer kendini tüketiyorsun istemeden. ömründen ömür gidiyor. zaman zaman ayrılmak istiyorsun ama yapamıyorsun. hatta zaman zaman öyle bir izlenim bırakiyor ki sen ölsen umurunda olmayacakmış gibi fakat yanından ayrıldıktan bir saat sonra ise özledim çabuk gel diye arayabiliyor.

    herkes hayatında çok büyük zorluklar çekmiştir mutlaka, ben de çok çektiğimi sanıyordum ama bu ilişkideki yıpranmamı hayatımda yaşamadım. yine de çok seviyor insan, ayrılamıyor, her haline alışıyor, daha da seviyor bu arada sanki kendinden vazgeçiyor. ölene kadar yanında olup, ona destek olup, iyi günleri beklemek kalıyor geriye, düzelmezse mi, o zaman yapacak bir şey yok, yine yanında olup, yine destek, tam destek.

    insanın çevresindekiler bıkmadan söylüyor pişman mısın, biz sana demiştik diye. verdiğim vereceğim cevap tek;

    aşık olduğun kadın için çabalamayacaksan, ne için çabalayacaksın bu boktan hayatta.

    edit: vakitsizlikten giremiyorum pek, cevap veremediklerim için özür dilerim.

    lütfen kimse hastalığı her ne olursa olsun ilaçlarını doktor kontrolü olmadan bırakmasın.

    güncelleme: bitti, yollar ayrıldı, elimden geleni yaptım, olduramadık.
1689 entry daha
hesabın var mı? giriş yap