8 entry daha
  • şarkının konusu stan'e geri götürür. eminem abisinin öcünü almak için yemin etmiş bir mathew mitchell, yani stan'in küçük kardeşini canlandırır bad guy'da.

    ilk iki verse eminem'e sitemler ve abisinin ölümünden sonra hayatın ne kadar boktan olduğuyla doludur. her eminem şarkısı duyduğunda ki çöküşü ve her çöküşte eminem'i öldürme duygusunu, intikamını anlatır matthew bize.

    3. verse'de ise 6 yaşından beri yapmak istediği şeye adım adım yaklaşır ve eminem'i bulur. trajikomik olan ise abisinin sevgilisine yaptığının aynısını bir zamanlar taptığı, hayran olduğu sanatçı'ya yapar matthew. bu verse'de ki bi kaç sözlere dikkat edin. stan'in zamanında arabadayken tape'e kaydettiği haykırışları kardeşinden duyabilirsiniz.

    son bölümde ise beat birden değişir. ağır gelir ve nefes alamaz oluruz. sanki tansiyonu yükselişe geçiyormuş gibi oluyor insan. bu bölümü eminem'in röportaj'da anlattığı son verse hakkında copy paste olarak ekliyorum ve bad guy'ı tamamlıyorum.

    "as eminem and matthew plunge to their death in this verse, matthew morphs from a person into a pure emotion that is living inside eminem’s head. he transforms from one kid trying to get revenge for his brother into every critic and hater em has ever had, and forces em to address many of the insecurities about himself, his life, and his alter egos."

    tanıma gelince: son 10 yılın belkide en muhteşem rap şarkısı
72 entry daha
hesabın var mı? giriş yap