7 entry daha
  • hz. hüseyin'in ağabeyidir.

    ey müslümanlar, hz. hasan'ı her andığınızda bunu hatırlayın; o hüseyin'in ağabeyi, ehli beytin büyük olan oğuludur. o asalet ve şecaat terazisinin saklı kefesidir. o gök ehlinin gölgede kalan küpesidir.

    ey müslümanlar, hz. hüseyin'in trajik şehadeti, hz. hasan'ın sessiz fedasını unutturmasın size. hz hüseyin'e ağlayan gözlerin sahipleri, hz. hasan'ı da anın, onu da tanıyın, onu da anlatın. hz. hasan'ın mücadelesi de, hz. hüseyin'in mücadelesi kadar anlatılmaya ve örnek alınmaya değerdir.

    çocukluğumdan beri hz. hüseyin'in hayatını dinlerim; örnek şahsiyet, örnek mücadele adamı, batıla dik duran hakikat neferidir o. arada bir yerde de derlerdi ki ağabeyi vardır, adı da hasan. yıllar sonra hasan'ı da araştırıp okudum, gecikmeli olsa da. gördüm ki bir örnek şahsiyet, bir örnek mücadele adamı, bir batıla dik duran hakikat neferi daha varmış en az hz. hüseyin kadar bilinmeyi hakeden.

    misal olsun diye; allah asalet terazinin bir kefesine cevheri ateşten, bir kefesine ise cevheri sudan iki hakikat neferi yaratmış. misal olsun diye; allah birinin mayasını gökten, diğerinin mayasını topraktan çalmış. ama ateş ruhlu suya denk, toprak mayalı göğe denk.

    evet, hz. hüseyin halkın kapalı gözlerle bile gördüğü nurlar içinde bir devdir. bilinsin ki hz. hasan da, hakk'ın ve gök ehlinin gölgeler içinde ayın ondördü gibi gördüğü bir devdir.

    ey müslümanlar, hz. hasan, ehli beytin büyük olan oğuludur.
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap