• ozguvensizlik egilimli, loser - geek kulturunu koklerine islemis amerikan toplumunda is yapmasina sasirilmayan tv yapimidir. program esnasinda makeover'dan gecirilen bireyle ilgili verilen mesajlar ilgi cekicidir; zira "onceden kurum kadar degerin yokken bak fiziksel yapini modern bilimin katkilari ile normallestirdik, sana biraz da stil ekledik, artik bu toplumun kabul edebilecegi sablonda super birey oldun" mesaji surekli olarak saksaklanmaktadir.

    programin sonunda aile bireylerinin modifiye edilmis sahsi gorunce verdikleri tepki takdire sayandir; birey odaya girince alkis tufani kopar, goz yaslari sel olur. bir annenin sanki cirkin ordek yavrusu dogurmus da toplum onu birileri onu bu acidan kurtarmis gibi neden sevinc gozyasi doktugunu anlamam. babalar ve kardesler de birey fezaya gitmis gibi sevinir, bu mudur ya sizin deger yargilariniz? iki gogus, bir dudak, 3 tel sac, degisen disler, kirilip kemerlenmis burunlar midir toplumunuzun "etkili bireylerinin" sahip olduklari ozellikler.

    sofia coppola'yi burnunu niye hala yaptirmiyor diye elestiren bir medyaya sahip bir ulkenin vatandasinin kendini bu kadar ezik bulmasina zaten denecek soz yoktur. ha birileri bunu istiyordur, birileri bunu degerli buluyordur, tamamdir ama tarlada gezen mehmet aga'nin bir cift okuzudur derdi. digerinin dudagina botoks surulmesine ne desin?

    normal olarak kabul edilen seyin her zaman dogru olmasi gerekmedigi aklima geldi simdi nedense. neyse..
19 entry daha
hesabın var mı? giriş yap