128 entry daha
  • türkiye sosyalistlerinin önemli bir bölümünün heybesindeki şişkinliğin teorinin yetkinliğinden ziyade kibirden kaynaklandığını bir kez daha hatırlatan direniş.

    kimin desteklediğinden ve amacın ne olduğundan bağımsız olarak yerli halkın sokak ve meydanları kurumsal otoriteye karşı işgal girişimi ve bu girişimi saldırılara karşı savunma çabası, işgale katılmayan sivillere yönelik örgütlü bir saldırıya dönüşmediği müddetçe her koşulda meşrudur. otoritenin halkın sayısal çoğunluğunun desteğine sahip olması herhangi birşeyi değiştirmez zira otoritenin silahlı kuvvetlerine ve sivil milislerine, dolayısıyla hayatını kaybetme riskine rağmen sokağa çıkma eğilimi gösteriyorsa insanlar, çoğunluğun dayattığı yaşam olanakları sokağa çıkanların nefes alma olanaklarını karşılamaktan yoksun demektir. tarafların referansları ve stratejik müttefiklerinin kimler olduğu üzerinden yapılan tartışmalar nefes alma olanağının kısıtlandığını hisseden insanların karşı duruşları için bir meşruiyet kriteri olarak sunulamaz. meşruiyet, birkaç bin yıllık primat medeniyetinin kibirli üyelerinin zannettiği gibi soyut referansları olan bir kavram olmaktan daha fazlasıdır; salt fiziksel koşullara sahiptir. var olma kudretine sahip çıkmak politik değil ontolojik bir meseledir ve sosyalizm gibi ikincil bir varsayımın düzlemine indirilip yargılanamaz. var olma haklarının ellerinden alındığını düşünen insanların kafasına das kapital fırlatma çabası temel iddiası bilimsellik olan bir paradigma için gülünç bir iroinidir; klasik fiziğin temel kurallarından bihaber olup kuantum fiziği temalı kişisel gelişim saçmalıklarına kafa yormak kadar ucuz olduğu bile söylenebilir.

    ukrayna halkı kaynağı ve yönelimin tutarlılığından bağımsız olarak mevcut hükümetin rusya ile bütünleşme çizgisini kendi yaşam olanaklarının sınırlanması olarak okuyorsa, yaşam olanaklarından kastedilen mili gelir vs değil devletten ve otoriteden ziyade birey olarak var olma potansiyelidir, bu sınırlamayı geriletmek adına her türlü eylemde bulunmaya hakkı vardır. rusya'nın görünür alternatifinin ab olması hususunda ukrayna halkının ab'den beklentisine tam olarak vâkıf olsanız bile, ab'nin mevcut yapısının bu beklentileri karşılayamayacağı ve dolayısıyla daha iyi temellendirilmiş bir beklentiye ihtiyaç duyulduğu dışında işlevsel bir eleştiri yapılamaz. sokak hareketi birincil hedefi için bir müttefike ihtiyaç duyuyor ve var olma kudretini sınırlandırdığına kanaat getirdiği otoriteye karşı stratejik bir ilşkiye giriyorsa dinlemek zorunda olduğu tek itiraz kendi içinden çıkacak olanlardır; uzak ülkelerinde mobil kuzey korecilik oynayanların itirazlarını rasyonel kılan hiçbir denklem yoktur.

    dışarıdan bakanlar için ukrayna sokak hareketinin içerdiği dini ve milliyetçi tonların varlığına yönelik yegane tutarlı çekince, hareketin otorite karşıtlığını aşıp halk içerisindeki farklı etnik-dini gruplar arası bir çatışmaya dönme ihtimali çerçevesi içinde kalanlardır. bu noktada lviv şehrinin bağımsızlık ilan etme girişimi düşünüldüğünde bölmek kadar birleştirmenin de bir zorbalık olduğunu hatırlamak gerekir.
80 entry daha
hesabın var mı? giriş yap