180 entry daha
  • sırf oscar adayı olduğu için izleyip, gayet beğendiğim film.

    --- spoiler ---

    tom hanks, filmin sonuna doğru döktürmüş. filikadaki üç korsanın öldürülmesiyle başlayıp, travma geçirdiği sahneye kadar olan sürede inanılmaz etkileyiciydi. filmin geri kalanındaki oyunculuğunu ise beğenmedim açıkçası. kaçırılan bir insan, bu kadar rahat hareket edemez sanki?

    gemide silah olmamasını ben de tuhaf bulmuştum; ama kural öyleymiş. uluslararası sularda yük taşıyan bir gemi, her türlü saldırıya açıktır. denizcilerin, kendilerini korumak için tek silahlarının; salatalık kesmek için kullandıkları çakı olması fazlasıyla mantıksız bence. neyse.

    yardımcı oyuncular aşırı derecede mükemmel ötesi başarılılardı. korsanları canlandıran oyuncuları da kendilerini bulan kişiyi de tebrik ediyorum. adamlar, korsan gemisinden getirilip filmde oynatılmış gibilerdi. muse isimli elemanın, hep hayali olan amerika'ya, sonunda; ama tutuklu olarak gitmesi ironikti. barkhad abdi'yi önümüzdeki yıllarda görmek isterim.

    askerlik, donanma hede hödö olur da max martini olmaz mı? olsun da zaten, seviyorum, yakışıyor da bu rollere. bahriyelilerin topluca üniforma giydiği sahne de bayağı iyiydi ayrıca. öhöm...

    propaganda denilmiş. captain phillips karakteri değiştirilmiş ola da, olay gerçek sonuçta. kaptanları kaçırıldı, 3 tane savaş gemisi yolladı adamlar. kaptana, "sakın korkma, seni kurtaracağız" inancını; korsanlara da "dediklerimizi yaparsanız sorun olmaz, yoksa sikeriz belanızı" korkusu verdiler. ben de ulaştırma sektöründe görevliyim ve çalıştığım şirkette iki pilot kaçırılmıştı. bırak hemen müdahele etmeyi, karşı tarafı korkutmayı, gerekeni yapmayı; aylarca rehin tutulduktan sonra, katar'ın fidye vermesi sayesinde serbest bırakıldı garipler. vatandaşlarının arkasında duruyorsa, propagandasını da yapar istediği gibi. diğer ülkelerle olan siyasi ilişkileri ayrı mevzu.

    ___

    muse : irish. it's taxes. this money, taking you, that's all it is. you come to our waters, you got to pay.
    captain richard phillips : we are in international waters. not your waters, international waters, and we're carrying food...for starving people in africa. even somalis.
    muse : yeah, sure. rich countries like to have somalis. big ships come to our water, take all the fish out, what's left for us to fish?
    captain richard phillips : so you're uh...you're fishermen?
    muse : yeah, we all fishermen.

    --- spoiler ---
129 entry daha
hesabın var mı? giriş yap