5 entry daha
  • 16 yıldır sahip olduğum eksiklik ya da özellik, duruma göre. 17 yaşımdan beri dökülüyor saçlarım, şu anda 33'ünde ve basbayağı kel bir adam olarak kelliğe yeni gireceklere ufak tavsiyelerde bulunmak isterim:

    - kafa şekliniz müsaitse ve bir de kalan saçlarınızı kısacık kestiririyorsanız basbayağı yakışır. sarışın veya kumralsanız daha da iyi durur. (bkz: patrick stewart) (bkz: bruce willis)

    - kabullenmiyor ve saçlarınızı eskisi gibi gani gani uzatmaya devam ediyorsanız adamı şebeğe çevirir (bkz: tanju çolak)

    - kel alanı açık alanın bitişiğindeki saçları yarım metre uzatarak kapatıyor ve insanların da bunu yuttuğunu sanıyorsanız esat kıratlıoğlu'sunuz. sürekli gittiğiniz berberler genellikle sizin için çok üzülüp bu yöntemi uygulamak isteyeceklerdir, hatta bazıları bunu size söylemeden uygulamaya bile koyabilir. savaşın, izin vermeyin.

    - aslında kel olup da bunu sorun yapmak bir yana, seviyorsanız ya da umursamıyorsanız kellik size yakışıyordur. kelliğinizle ilgili iyi - kötü herkes espri yapacaktır. fiziksel özelliklerinizle dalga geçenlerin aslında kendilerindeki ne tür eksiklikleri örtmeye çalıştıklarını hatırlayın ve keyfinize bakın, iyi espri yapanları takdir edin.

    - ancak kendi kelliğinizle ilgili "ben kendimle barışığım" esprileri yapıp durmayın, çok itici oluyor.

    - kelliği başlı başına tahrik edici bulan kadınlar mit değil, gerçek. ancak barış manço'yu nasıl saçsız düşünemiyorsak siz de saçlı düşünülemeyecek kadar doğal olmalısınız.

    - ne kadar kel olduğunuzdan emin değilseniz gerçekle yüzleşmenin en görkemli yolu sizi tepeden ve arkadan çeken güvenlik kameralarının bulunduğu mağazalarda monitörlere bakmaktır. aynalara asla inanmazsınız, işin içine kamera girince çıtınız çıkmayacak, göreceksiniz.

    - piyasada kellikle ilgili milyon ilaç var, bazılarının işe yaradığı da iddia ediliyor. kafanıza onu bunu sürmeye kalkmadan önce kelliğin aslında hastalık olmadığını, adamı öldürmediğini, güçten filan düşürmediğini kavrayın, saçınız çıkacak diye bir de alerjilerle yaralarla uğraşmayın.
    siz saçlarınız değilsiniz*. kellik bir özelliktir. iyi ya da kötü bir özellik olması sizin onu nasıl karşıladığınıza bağlı. kellik karalar bağlamanıza, yıkılmanıza sebep olacaksa saniye durmayın, ne operasyon, ne tedavi gerekiyorsa yaptırın. böyle insanların kellikten şikayet edip durmaları benim gibi keyfi gayet yerinde olanlara çok komik geliyor. bize komik gelmesini de geçin, önemli olan sizin iyi hissetmeniz. ben kel halimi sevdiğim için uğraşmıyorum neticede.
120 entry daha
hesabın var mı? giriş yap