3 entry daha
  • 11. piyade tugay komutanlığının uyarısının . bu uyarı ile asıl hedeflenen, "tekke ve zaviyelerle türbelerin seddine ve türbedarlıklar ile birtakım ünvanların men ve ilgasına dair" 677 sayılı kanunda sözü edilen unvanlara ait kılık kıyafetin aynı kanun tarafından yasaklanmış olması ve 2596 sayılı kanun nedeniyle kullananlar hakkında bu kanuna muhalefetten gerekli işlemin cumhuriyet savcılıklarınca yapılmasını sağlamaktır. her türkiye cumhuriyeti vatandaşının şikayet ya da suç duyurusunda bulunarak cumhuriyet savcılarını harekete geçirme hakkının bulunduğu ve ayrıca valilerin de cumhuriyet savcılarını göreve çağırma yetkilerinin de bulunduğuhukuk sistemimizde açıkça bilinen ve kabul edilen bir gerçek olduğuna göre, devletin bir kurumuna ait bir birimin valiliğe aynı nitelikte bir bildirimde bulunmasının bu kadar yadırganması öküz altında buzağı aramaktan başka bir şey değildir.
    ayrıca, denizli 11. piyade tugay komutanlığının uyarısının şapka iktisası hakkında kanunla çelişir bir yönünün bulunmadığı da açıktır. iktisa sözcüğü giyinme anlamına geldiğine göre, giyinme de bir ihtiyaç olduğuna göre, ihtiyaç duymayan kişilerin başlarına ya da ahlaka mugayir olmayacak şekilde başka vücut kısımlarına bir şey giymemelerini hiç bir kanunun yasaklamadığı da açık olduğuna göre şapka iktisası hakkında kanunun şapka giymeyi mutlak zorunlu hale getirdiğinden değil "başlık kullanmak isteyen kişilerin" şapka dışında bir başlık kullanmalarını yasakladığından bahsedilebilir ancak.çünkü bilindiği üzere kanunlar yalnız lafzıyla değil ruhuyla yorumlanır. açıklanan çerçevede şapka kanununun uygulanabilirliğiğni yitirmiş bir kanun olduğu yönündeki görüşler doğru değildir. çünkü kanunun amacı şapkayı zorunlu kılmak değil, şapka dışında kalan sarık vb. başlıkların kullanılmasını önlemektir.
    bu nedenle sözkonusu birliğin uyarısını şapka giymeyenler için de yapmadığından dolayı çifte standart ve siyaset iddialarında bulunmak art niyet göstergesinden başka bir şey değildir. denizli 11. piyade tugay komutanlığı tarafından gerçekleştirilen uyarı olsa olsa cumhuriyet kanunlarının uygulanmasını sağlamaya yönelik sorumlu bir kamu görevlisi ve hatta sorumlu vatandaş davranışıdır. kutlamaktan başka yapacak bir şey yoktur.
56 entry daha
hesabın var mı? giriş yap